ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin "Kudüs kırmızı çizgimizdir.

07.12.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Bedeli ne olursa olsun alınan kararın karşısında dimdik duracağız." dedi.

Turgutlu Kaymakamlığını ziyaret eden Şahin, Kaymakam Uğur Turan'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı, Turan'la Kent Müzesi'ni gezdi.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Şahin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına değinerek "Dün gece bütün İslam alemine, bütün Hristiyan alemine meydan okurcasına alınmış bir karar var." ifadesini kullandı.

Şahin, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu ve bedeli ne olursa olsun alınan kararın karşısında dimdik duracaklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olduğunu iddia eden ve tek taraflı alınan karar, dünyadaki barışı savaşa dönüştürebilecek birtakım potansiyeller içeren, hem İslam alemi için, hem de Hristiyan alemi için ciddi bir tehdittir. Çünkü Kudüs öyle bir şehir ki her üç dinin de ortak şehri, ortak değerlerinin tarih boyunca yaşam bulduğu bir şehir. Bir medeniyet, bir barış şehri. Ancak oradaki barışı ve huzuru savaşa, katliama, istikrarsızlığa, kaosa dönüştürmek üzere atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu adımı, bütün İslam alemi adına, bütün Hristiyan alemi adına, dünyada kendisini barışın temsilcisi olarak gören her bir fert adına kınıyorum. Tek taraflı olarak alınmış bu kararın, bir ülkenin, bir başka coğrafyadaki şehirle ilgili almış olacağı kararın geçerliliğinin olmadığını buradan duyurmak istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement