ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, İstanbul'un ilçelerinde protesto edildi.

08.12.2017 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması, İstanbul'un ilçelerinde protesto edildi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Fatih Camisi'nde bir araya geldi. Vatandaşlar "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Kudüs'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, "Kudüs Müslümanların onurudur", "Kudüs Müslümanların şerefidir", "Kudüs Müslümanların istiklal ve istikbalidir" yazılı dövizler taşıdı.

Cuma namazının ardından grup, Saraçhane Parkı'na yürüdü. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin öncülüğündeki bir grup da Beyazıt Meydanı'ndan Saraçhane'ye yürüdü.

Sivil toplum kuruşlarının Saraçhane Parkı'ndaki protestosu devam ediyor.

Karar, Eyüp Sultan Camisi'nde de protesto edildi

Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından kalabalık bir grup, Eyüpsultan Meydanı'nda toplandı.

Aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan'ın da bulunduğu gruba 70'e yakın sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Tekbir getiren grup, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Cenk, cihat, şehadet", "İslami direniş engellenemez" şeklinde sloganlar attı.

Milletvekili Bürge, kararı kınadıklarını dile getirerek, "Müslüman bu duruma karşı dilsiz şeytan olamaz. Bu, namus meselesidir. Biz susamayız. Bu siyasi parti meselesi değil, tüm Müslümanların meselesidir. Amerika'nın bu sözü yerde kalacaktır." dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Aydın, Kudüs'ün sıradan bir şehir olmadığını vurgulayarak, Eyüpsultan'a ismine yaraşır bir duruş sergilendiğini ifade etti.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Aydın, Kudüs ve Filistin özgür olana değin mücadelenin süreciğini vurguladı. Aydın, ABD'nin kararı karşısında en yüksek tepkinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'den yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Diğer konuşmalarda da ABD'nin kararı kınanırken, Filistin halkının yanında olunduğu mesajı verildi.

Protestoya katılan kadınların ağladığı görüldü.

Diğer ilçeler

İstanbul'un birçok ilçesinde çeşitli camilerde kılınan cuma namazlarının ardından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Sancaktepe Hacı Fatma Fitnat Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, AK Parti, CHP, MHP ilçe teşkilatı başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu grup bir araya geldi.

Açıklamada Kudüs'ün Müslümanların gözbebeği olduğu, Kudüs'ün meselesinin ümmetin meselesi olduğu vurgulandı.

Çekmeköy Taşdelen Yusuf Cebir Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek, "Kudüs işgalci İsrail'in değil, Filistin'in başkentidir", "Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür", "Katil İsrail" gibi sloganlar attı.

Beykoz Serbostani Mustafa Ağa Camisi'nde cuma namazı sonrasında "Kudüs bizimdir" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu grup zaman zaman sloganlar attı.

AK Parti Şişli ilçe teşkilatı da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. Cuma namazı sonrasında Şişli Camisi önünde toplanan kalabalık, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak, Kudüs'e destek verdi.

MHP Şişli İlçe Teşkilatı'nın da destek verdiği eyleme, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

Esenyurt Küdus Platformu üyeleri de Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda ABD'nin kararını protesto etti.

Silivri'de cuma namazı sonrasında Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan katılımcılar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. Silivri Piri Mehmet Paşa Camisi Müftüsü İdris Çatmakaş, Uğur Mumcu Meydanı'nda dua etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement