ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Elbistan, Afşin ve Andırın'da vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

08.12.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan, Afşin ve Andırın'da vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Elbistan'da Cuma namazı sonrası siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Çarşı Atik Camisi'nin bahçesinde bir araya geldi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Hasan Sungur, yaptığı açıklamada, Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir." ifadesini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Elbistan Temsilcisi Emrah Aslan da "Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ediyor. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail'dir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ABD ve İsrail bayrağı yakıldı.

Afşin

Afşin Ulu Camisi'nde ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ile toplanan Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube üyeleri ve vatandaşlar, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Derneğin Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin, yaptığı açıklamada, Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Filistin'in 70 yıldır işgal altında olduğuna işaret eden Ertekin, "Kudüs'ü işgal eden, Birleşmiş Milletleri, Suud destekli İsrail'i ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD Başkanı Trump'ı, nefretle kınıyoruz. Filistin ve Kudüs için tüm Müslümanlar bir araya gelmesi gerekiyor." dedi.

Konuşmanın ardından slogan atan vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

Andırın

Andırın ilçesinde, Merkez Camisi önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, "Katil Amerika", "Kahrolsun İsrail", "Yaşasın Kudüs, Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganları atarak tekbir getirdi.

AK Parti Andırın İlçe Başkanı Yunus Emre Dalkıran, yaptığı açıklamada, Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını söyledi.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Küdüs'e sahip çıkacağına inandıklarını dile getiren Dalkıran, "Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' itirazının haklılığını teyit etmiştir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından slogan atarak belediye binasının önüne kadar yürüyen vatandaşlar, dualar ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement