ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Tekirdağ'ın Hayrabolu ve Çerkezköy ilçelerinde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

08.12.2017 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Hayrabolu ve Çerkezköy ilçelerinde, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Cuma namazının ardından Güzelce Hasanbey Camisi avlusunda basın açıklaması yapan AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven, ABD Başkanı Donald Trump'un hukuksuz Kudüs açıklamasının, bölgedeki sorunları daha da derinleştirdiğini söyledi.

Bu girişimi, bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Güven, asla kabul edilemez olarak gördükleri bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasına, Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ethem Çetin, AK Parti kadın ve gençlik kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde "Kudüs onurumuzdur", "Kudüs namusumuzdur", "Kudüs istiklal ve istikbaldir" dövizleri taşıyarak, sloganlar attı.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, konuşmasında, Kudüs'ün tüm Müslümanların öz vatanı olduğunu belirtti. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de bugün burada olduğu gibi gerekirse şehadet şerbetini içmek üzere Kudüs'te de toplanya hazır olduklarını ifade etti.

Protesto eyleminde BBP İl Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy'de faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Malkara

AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Cuma namazı sonrası Gazi Ömer Bey Camii önünde ABD'nin Kudüs kararına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Yüz kadar vatandaşın katıldığı eylemde konuşan Şentürk, Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

İsrail ve ABD aleyhine sloganların da atıldığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Çorlu

Çorlu'da, çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti tarafından kurulan "Sivil Toplum Platformu" Kudüs konusunda bir basın açıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı belediye önünde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Çorlu Sivil Toplum Platformu Başkanı Kurtuluş Ay, insanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarını söyledi.

Ay, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapamaya hazırlandığını ifade ederek, "ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail'in bütün Filistin'i başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararlarının bir parçasıdır. 1995'te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin'e ve İslam dünyasına karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs'ün Müslümanların elinden çıkmasının 100'üncü yıl dönümünde bu karar uygulamaya konmuştur." dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay da kısa bir konuşma yaparak Kudüs ile ilgili duruşlarının belli olduğunu kaydetti.

Sık sık sloganların atıldığı basın açıklaması, İlçe Müftüsü Adem Gülmek'in duasıyla son buldu.

Programa Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Agün ve Ayşe Doğan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Barış Tırpan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement