ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Uşak'ta düzenlenen gösteride ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

08.12.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta düzenlenen gösteride ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Cuma namazı sonrası aralarında sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu kalabalık Uşak Belediyesi önünde toplandı.

Ellerindeki pankart ve dövizlerle İsmetpaşa Caddesi üzerinden sloganlarla yürüyerek kalabalık 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na ulaştı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösteren grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Karaçalık, Kudüs'ün İslam dünyası için önemine değindi.

ABD Başkanı Trump'ın, Ortadoğu'da şiddetin tırmanmasına aracılık ettiğini savunan Karaçalık,"Bu karar İsrail'in, bütün Filistin'i başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır. 1995'te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin'e ve İslam Dünyası'na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs'ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. Yıl dönümünde bu karar uygulamaya konulmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da yitirmiştir. ABD İsrail ile aynı statüde işgalin tarafı olmuştur" dedi.

Kudüs'ün işgal edilmesine izin verilmeyeceğini söyleyen Karaçalık şöyle konuştu:

"Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı" iradesini yansıtmak için buradayız. Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir. İslam'in sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türkü, Arabı, Kürdü tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir"

Gösteriye AK Parti Milletvekili Mehmet Altay, Alim Tunç Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar'da katıldı

ABD\'nin Kudüs\'ü İsrail\'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement