ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Kütahya / - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Kütahya /

- Kütahya'daki protesto eylemi İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar'ın açıklaması CHP Bilecik İl Başkanlığı detayları TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün'ün konuşması Bilecik - Cuma namazı çıkışı detaylar -İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin...

08.12.2017 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kütahya'daki protesto eylemi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar'ın açıklaması

CHP Bilecik İl Başkanlığı detayları

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün'ün konuşması

Bilecik - Cuma namazı çıkışı detaylar

-İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım açıklaması ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Kütahya ve Bilecik'te sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi

KÜTAHYA/ BİLECİK- ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Kütahya ve Bilecik 'da protesto edildi.

Kütahya

Kütahya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Teşekküller Grubu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Tarihi Ulu Camii önünde bir araya gelenler adına konuşan Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, Kudüs'ün savaşın değil barışın şehri olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yılında bu kararın gündeme getirildiğini dile getiren Yenipazar, "Bu hareket, basit bir hareket değildir. Herkes tarafından bilinen bir gerçektir ki İsrail'in Filistin ve Kudüs'te varlığı, gayrimeşrudur. İsrail'in işgali, ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamanın ardından vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Karagöz Ahmet Paşa Camisi'ne kadar yürüdü. Burada yapılan duanın ardından sona eren protestoya, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Mustafa Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu da katıldı.

Bilecik

Bilecik'te, Kayı Camisi'nde toplananlar adına basın açıklamasını okuyan İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, kararın İsrail'in bütün Filistin'i işgal etme planının bir parçası olduğunu anlattı.

Yıldırım, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğuna işaret ederek "İslam dünyası, bütün Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkmalı. Siyasi, ekonomik, hukuki her türlü destek sağlanmalıdır. İsrail'e ve İsrail'in yanında duranlara her türlü boykot ve ambargo uygulanmalıdır. Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından organize sanayi kavşağından kent merkezine kadar geniş güvenlik önlemleriyle araç konvoyu yapıldı.

----

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz onurumuza ve kutsal değerimize sahip çıkacağız." dedi.

Tüzün, partisinin Bilecik İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilerine gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması"na ilişkin soru üzerine Tüzün, Kudüs'ün Müslümanların onuru ve kutsal değeri olduğunu, bu konuda devletin ve hükümetin yanında olduklarını bildirdi.

Tüzün, şunları kaydetti:

"TBMM'de biliyorsunuz dört siyasi parti birlikte bir deklarasyon yayınladı. Bu deklerasyonda imzam olmasa da katılanlardan biriyim. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz onurumuza ve kutsal değerimize sahip çıkacağız. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin uyguladığı politika ne ise Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak onun yanındayız, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, devletimizin yanındayız. Alınacak kararlar ne ise bu noktada hep birlikte ona iştirak edeceğiz."

ABD\'nin Kudüs\'ü İsrail\'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Kütahya /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Kütahya / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement