ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Derinkuyu AK Parti ilçe teşkilat üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararını protesto etti.

08.12.2017 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derinkuyu AK Parti ilçe teşkilat üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararını protesto etti.

Derinkuyu Cumhuriyet Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Burada basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Aksoy, ABD tarafından alınan kararın hiçbir surette kabul edilebilir niteliğinin bulunmadığını belirtti.

Kudüs'ün tüm İslam alemi için kırmızı çizgi kabul edildiğini dile getiren Aksoy, kararın bölgedeki barış ve istikrarın ortadan kaldırılmasına yönelik bir adım olduğunu kaydetti.

Aksoy ayrıca, "Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.

Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Gültekin, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı protesto gösterisi edilen duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement