ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Antalya/manisa/diyarbakır/erzincan/ - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Antalya/manisa/diyarbakır/erzincan/

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek amacıyla Antalya,Manisa,Diyarbakır,Erzincan ve Batman'da protestolar gerçekleştirildi.

08.12.2017 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüsİsrail'in başkent olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek amacıyla Antalya, Manisa ,Diyarbakır, Erzincan ve Batman'da protestolar gerçekleştirildi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar, Antalya Muratpaşa ilçesi Kapalı Yol Havuz Başı'nda bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisidir" sözlerini hatırlatan Sümer, "Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." dedi.

Sümer, İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacağını kaydetti.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, parti binasında düzenlenen toplantıda, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu, Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye ve fedakarlıkta bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Manisa

Manisa'da Hatuniye Cami önünde cuma namazı ardından toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri slogan atıp "Kudüs'ü savunmak gerçek bağımsızlığı savunmaktır", "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" yazılı pankartların yanı sıra Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.

Grup adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Kudüs'ün asla vazgeçilmeyen bir dava olduğunu söyledi.

ABD'nin Kudüs kararının insanlık vicdanını yaraladığına ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğine işaret eden Mersinli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs bizlerin kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararların İsrail ve Filistin arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de protestoya destek verdi.

Diyarbakır

Bismil Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepkisini dile getirdi.

Ziraat odasında açıklama yapan Arslan, ABD Başkanı Trump'ın kararının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Müslümanların ilk kıblesi Kudüs, Müslümanlarındır, Müslümanların kalacaktır. Hiçbir güç, hiç kimse, Kudüs'ün başka bir yere ait olduğunu söyleyemez. " diyen Arslan, şöyle konuştu:

"Bu karar, bölgede iç karışıklığa yol açacak ve Ortadoğu'da yine kan akmasına neden olacaktır. 'Hak, hukuk, adalet' diyen, demokrasi ülkesi olduğunu öne süren Amerika, gerçekte insanlık düşmanıdır. Bu adım barışa değil, hainlik ve savaşa hizmet edecek bir adımdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu yanlış karara itiraz etmiş ve karşı durmuştur. Biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Müslümanlar olarak, bu yanlış kararı kınıyoruz ve kınamaya devam edeceğiz. ABD Başkanı bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir."

Arslan, bütün Müslüman ülkelerden Türkiye gibi bu duruma tepki göstermesini beklediklerini dile getirdi.

-Erzincan

Erzincan'da Cami Kebir önünde bir araya gelen Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ile sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, İsrail aleyhtarı sloganlar atıp tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Hasan Çakmak, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınma kararını protesto ettiklerini söyledi.

Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Filistin'in 1948 yılından beri yüzlerce yıllık İsrail projesi çerçevesinde işgal altına alındığını belirten Çakmak, şöyle konuştu:

"Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi hadsizliğinde bulunulmuştur. Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun, bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Bizler, 'son bir yerimiz olsa gidilecek tek yer Kudüs' olsun diyecek kadar bu topraklara muhabbet besleyen bir milletiz. Ümmetin yeniden dirilişi için, Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir."

Çakmak, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, "Kudüs hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır. Siyonizmin son kalesi korsan devlet İsrail'in ve ABD'nin pervasız ve hukuksuz uygulamalarını nefretle kınıyor, vicdanını kaybetmemiş uluslar arası camiayı ve halkı Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." dedi.

Öte yandan Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ yerleşkesi içerisinde Rektör Prof.Dr. İlyas Çapoğlu ve üniversite senatosu ile STK temsilcileri, öğrenciler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail karşıtı sloganlar atıp tekbir getirdi.

-Batman

AK Parti Batman İl Başkanlığı öncülüğünde cuma namazı sonrası Gültepe Su Parkı'nda bir araya gelen partililer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, "Katil ABD, işgalci İsrail", "Kudüs kırmızı çizgimizdir" sloganları attı.

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, grup adına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın hukuksuz Kudüs kararının insanlık vicdanını yaraladığını, bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği şekilde Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğuna işaret eden Güneştekin, kararın bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu belirtti.

Kabul edilemez bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini dile getiren Güneştekin, "ABD'nin açıklaması İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmeye çalışmaktır." dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Grup adına açıklama yapan Emin Doğru, Kudüs'ün Müslümanların ortak paydası, insanlığın ortak değeri ve Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, ABD Başkanı Trump'ın kararını Müslümanlara meydan okuma olarak değerlendirdiklerini söyledi.

"Bu alçakça girişim karşısında tüm dünya Müslümanlarını, tüm Kudüs sevdalılarını bugüne kadar olduğundan daha güçlü bir şekilde tepki vermeye, bu durumu kabul etmeyip, direnmeye ve Müslümanların ilk kıblesini Yahudi postalları altında çiğnetmemeye davet ediyoruz." diyen Doğru, şunları kaydetti Açıklaması

ABD\'nin Kudüs\'ü İsrail\'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Antalya/manisa/diyarbakır/erzincan/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Antalya/manisa/diyarbakır/erzincan/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.


Advertisement