ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler

Mardin'de Artuklu Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu tarafından "Süleyman Mabedi'nden Mescid-i Aksa'ya Kudüs" konferansı düzenlendi.

14.12.2017 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Artuklu Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu tarafından "Süleyman Mabedi'nden Mescid-i Aksa'ya Kudüs" konferansı düzenlendi.

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Vali Kılıçlar Salonu'nda düzenlenen konferansa öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, sinevizyon gösterimi ve ilahiler seslendirilmesi ile devam etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu üyesi Vedat Dal yaptığı konuşmada, ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepki gösterdi.

İsrail'in şu anda üzerinde bulunduğu toprakların, Filistinlilerden gasp edilen topraklar olduğunu anımsatan Dal, şöyle devam etti:

"Kudüs en başta Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescitlerin üçüncüsü olan Mescidi Aksa'yı bağrında barındırdığından dolayı İslam'da ayrı bir yere sahiptir. Bu küstah tavırlar karşısında, yüzyıllardır derin bir uykuya dalmış olan 1,5 milyarı aşkın İslam ümmeti derin uykusundan uyanmış ve Allah'ın izniyle ayağa kalkmak üzeredir. Bu kararın İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını ve tüm Müslümanların Kudüs meselesi üzerinde, tevhid ekseninde birleşmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement