ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

AK Parti Safranbolu Gençlik Kolları ve AK Parti Üniversite Birimi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

14.12.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Safranbolu Gençlik Kolları ve AK Parti Üniversite Birimi, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Üniversite Birimi Temsilcisi Eray Karababa, yıllardır Filistin halkına yapmadığı zulüm kalmayan kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden şuursuzca, sebepsizce katliam yapan İsrail'e "dur" deme vaktinin geldiğini söyledi.

Okyanus ötesinden gelip Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının doğuracağı tek sonucun kendilerinin İsrail ile Kudüs topraklarına gömülmesi olduğunu ifade eden Karababa, "Semalarında hilalin dalgalandığı, ezanların yankılandığı, alnı secdeye giden ümmetin rükudan başka eğileceği yer Allah'tan başka korkacağı şey yoktur. Bu ümmet İslam uğrunda yeri geldiğinde Halid Bin Velidler, Selahattinler, Kanuniler, Yavuzlar, Alpaslanlar, Recep Tayyipler çıkartmayı başarmıştır, başarmaya da devam edecektir." diye konuştu.

Kendilerinin dik duran, zalime boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gitmeye, onun savunduğu doğruları savunmaya onun adaletsizlik karşısında çekinmeden adaleti haykırışının yanında olmaya yemin etmiş genç neferler olarak "dünyanın beşten büyük" olduğunu hatırlattıklarını aktaran Karababa, şöyle konuştu:

"Kudüs'ün bir zerresine, Mescidi Aksa'nın bir tuğlasına zarar gelmesine tahammülümüz yoktur. Buradan katil İsrail'e bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Dünyanın her karışına gargat ağacı da dikseniz zulmünüz durmadığı sürece her gargat ağacı size sığınak değil, mezar taşı olacaktır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement