ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Niğde/ - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Niğde/

- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler NİĞDE Yürüyüşten ve katılımcılardan detaylar Mehteran takımı gösterisi Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan'ın konuşması Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin'in konuşması ÇORUM Kuran tilavetinden görüntü Konferans salonundan...

16.12.2017 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

NİĞDE

Yürüyüşten ve katılımcılardan detaylar

Mehteran takımı gösterisi

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan'ın konuşması

Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin'in konuşması

ÇORUM

Kuran tilavetinden görüntü

Konferans salonundan görüntü

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'ın açıklamaları ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

NİĞDE/ÇORUM (AA) Niğde ve Çorum'da düzenlenen gösterilerle ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi

Derbent şehitliğinde toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir", "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır", "Kudüs düşerse İstanbul düşer, İstanbul düşerse ümmet düşer" yazılı dövizler, Türk ve Filistin bayrakları ile Ömer Halisdemir Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, meydanda yaptığı konuşmada, Niğde ve birçok yerde İsrail'in protesto edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce Davos'ta "One minute" dediğini hatırlatan Özkan, "Şimdi buradan bir şeyin haklılığını teslim edelim, herkes temiz elini temiz vicdanına koysun, yıllar önce Davos'ta bir açık oturumda, dünyanın seyrini değiştiren ümmetin lideri ne diyordu 'One minute', arkasından şu cümleyi söylüyordu 'Siz katilsiniz, siz bebek katilisiniz' diyordu. Zalimliğini yüzüne söylüyordu, mertçe, ümmet ayağa kalktı, o zaman başladı bu." diye konuştu.

ABD ve İsrail'e tepkisini dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

"Şimdi biz buradan sesleniyoruz ey Amerika, biz İsrail'i biliyoruz nasıl bir zalim olduğunu. Ey Amerika, ey Trump, sana mı düştü Kudüs'ü başkent yapmak, sen kimsin, sen nesin? Buradan sesleniyoruz, meydan sesleniyor, ey Amerika, ey zalimler biz ecdadımızın bin yıllık tarihinde nerede zalim varsa karşısında, mazlumun yanında yer aldık. Niğde bu meydanda yine mazlumun yanında yer alıyor. Ey İsrail, ey Amerika dönüp tarihe bakın, zalimler ve kavimler tarihin çöplüğünde, ayakta kalamadılar vay o zalimlerin haline, siz de Ortadoğu'nun çöplüğünde boğulacaksınız."

AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ise ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini belirterek "ABD bu kararı ile bütün yer yüzünü ateşe atmaya niyetlenmiştir. ABD'nin bu kararına sessiz kalmak siyonistlerin emellerine ABD'den daha fazla hizmet etmek demektir. Kudüs bizim onurumuz ve iffetimizdir." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Nihat Altıparmak ve MHP İl Başkanı Ali Güngör de programda birer konuşma yaptı.

-Çorum

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili, "Filistin, resmen olduğu gibi derhal fiilen de tanınmalı, uluslararası ambargo kaldırılmalıdır. Filistin dünya ile bütünleşmelidir." dedi.

Çorum Gençlik Hareketince Turgut Özal Konferans Salonu'nda "Kudüs'ü Anmak ve Anlamak" konulu konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, dua edildi.

Konferansta konuşan Işık, Kudüs'ün geleceğinin özgür ve bağımsız Filistin'den geçtiğini söyledi. Filistin'deki Müslümanların, kutsal toprakların muhafızlığını onlarca yıldır her türlü zulüm ve işkenceye rağmen omuzladığını ifade eden Işık, yeryüzündeki bütün Müslümanların, Filistin halkına destek olması gerektiğini vurguladı.

Dünyada 130'dan fazla ülkenin Filistin'i resmen tanıdığını dile getiren Işık, "Ama ben bu şekilde tanımayı kabul etmiyorum. Bu ülkeler Filistin'i egemen, bağımsız bir ülke olarak tanımalı. Diğer ülkelerin hak ve hukuku neyse, öyle tanımalı. Filistin'de ticaretleri yok, sportif, kültürel ya da sosyal faaliyetleri yok. Nasıl tanıyorsunuz o zaman? Filistin, resmen olduğu gibi derhal fiilen de tanınmalı, uluslararası ambargo kaldırılmalıdır. Filistin dünya ile bütünleşmelidir. Yıllardır imar eden, silahlanan İsrail'e karşı Filistin'de gıda üretecek fabrika bile yoktur." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatının tarihinde ilk kez bu kadar kısa süre içerisinde bir araya gelerek bu kadar net tavır göstermesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Işık, "Bu konuda başrol oynayan sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu inşallah, ümmet ve vahdet ruhunun gelişmesinde etkili olur." diye konuştu.

ABD\'nin Kudüs\'ü "İsrail\'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Niğde/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Niğde/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement