ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Temsilciliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.

06.12.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun Temsilciliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki OMÜ Camisi önünde düzenlenen "Özgür Kudüs" eyleminde ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'le ilgili açıklamalarına tepki gösterildi.

OMÜ öğrencilerinin de katıldığı eylemde basın açıklaması yapan TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzenin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Kudüs'ün işgalcilerin kıskacı altında olduğunu belirten Durmuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunulmuş, bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun, bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. İlk kıblesine el uzatılan İslam dünyasına sesleniyoruz. Daha neyi bekliyorsunuz. Daha ne kadar kendi kardeşlerinize ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak, görmezden geleceksiniz?"

Basın açıklaması Arapça olarak da okunduktan sonra sloganlar atan grup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement