NSA'nın Çinli Politikacıları İzlediği İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

NSA'nın Çinli Politikacıları İzlediği İddia Edildi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Çin politikacılarını, ticaret ve dışişleri bakanlıkları ile şirketleri izlediği iddia edildi.

22.03.2014 21:38  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Çin politikacılarını, Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları ile şirketleri izlediği iddia edildi.

Spiegel dergisinin Edward Snowden'in belgelerine dayandırdığı haberde, NSA'nnın Çin'de izlediği hedefler arasında internetin önem kazanmasıyla yıllık yaklaşık 28 milyar avro cirosu ile dünyanın en önemli ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi Huawei şirketinin de bulunduğu belirtildi.

Huawei şirketinin izlenmesi için NSA'nın özel bir çaba gösterdiği ifade edilen haberde, 2009 yılının başında ABD Güvenlik Ajansı'nın ABD'li Cisco şirketinin en büyük rakiplerinden olan Huawei şirketine karşı geniş kapsamlı bir operasyon yaptığı kaydedildi.

Gizli servisin özel bir ekibinin Huawei şirket ağına yaklaşık 100 yerden sızmayı başardığına dikkati çekilen haberde, bin 400'den fazla müşterinin yer aldığı liste ile ürünler üzerine çalışan mühendislerin eğitimi için hazırlanan ve şirket içi kullanılan belgelerin kopyalandığı belirtildi.

NSA çalışanlarının şirketin sadece elektronik posta arşivine değil, bazı Huawei ürünlerinin yazılımlarının kaynak koduna da ulaştığı bildirilen haberde, şirketin Şenzen'deki merkezine sızan NSA'nın buradan aralarında şirketin CEO'su Ren Zhengfei ve şirketin yöneticisi Sun Yafang'ın de yer aldığı çalışanların elektronik posta trafiğini takip ettiği kaydedildi.

Haberde, NSA'nın hedefleri arasında Çin Cumhuriyeti'nin eski Devlet Başkanı Hu Jintao, Çin Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları ile bankalar ve şirketlerin bulunduğu belirtildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NSA'nın Çinli Politikacıları İzlediği İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement