ABD'den Rusya'ya Kırım Yaptırımı! Listeye 21 Kişi ve 9 Kurum Daha Eklendi - Son Dakika
Dünya

ABD'den Rusya'ya Kırım Yaptırımı! Listeye 21 Kişi ve 9 Kurum Daha Eklendi

ABD yönetimi, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesini destekleyen 21 kişi ve 9 kurumu yaptırım listesine aldı.

26.01.2018 21:07  Güncelleme: 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD yönetimi, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını destekledikleri gerekçesiyle 21 kişi ve 9 kurumu daha yaptırım listesine ekledi.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamaya göre, Rusya'ya Ukrayna'daki istikrar bozucu eylemlerinden ötürü yeni yaptırımlar getirildi.

ARALARINDA ÜST DÜZEY RUS YETKİLİ DE VAR

Açıklamada, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını desteklemeye devam ettiğini gösteren karar dahilinde 21 kişi ve 9 kuruma daha yaptırım uygulanacağı bildirilirken, yaptırım listesine alınan kişiler arasında üst düzey iki Rus yetkilinin de yer alması dikkati çekti.

RUSYA İÇİN ALINMIŞ GÖSTERİP KIRIM'A GÖNDERMİŞLER

Buna göre, Rusya Enerji Bakanlığından Bakan Yardımcısı Andret Cherezov ve Operasyonel Kontrol ve Yönetim Departmanı Başkanı Evgeniy Grabchak'a yaptırım uygulanması kararlaştırıldı.

Bu yetkililerin, Alman mühendislik şirketi Siemens ve Rus PJSC Power Machines'in ortaklığında üretilen dört gaz türbininin kağıt üzerinde Rusya için alınarak Kırım'a gönderilmesinde rol oynaması nedeniyle listeye eklendiği belirtildi.

SIEMENS'E YAPTIRIM UYGULANMADI

Açıklamada, PJSC Power Machines ve Technopromexport LLC adlı şirketlere Rusya'nın Kırım işgalini güçlendirecek gizli türbin ticareti dolayısıyla yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Türbinlerin Rusya yerine Kırım'a gönderileceğini bilmediğini savunan Siemens'e ise herhangi bir yaptırım kararı alınmadı.

ABD\'den Rusya\'ya Kırım Yaptırımı! Listeye 21 Kişi ve 9 Kurum Daha Eklendi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'den Rusya'ya Kırım Yaptırımı! Listeye 21 Kişi ve 9 Kurum Daha Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı
    13:57 Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen gruplar, Ayvalık açıklarında 3 lastik botla Midilli Adası'na doğru seyrediyordu. TCSG-61 ve KB-115 ekipleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenler, Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından insani yardımlar yapılan göçmenler, İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.


Advertisement