ABD Savunma Bakanı Carter Irak'ta - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı Carter Irak'ta

ABD Savunma Bakanı Carter Irak\'ta

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği bildirildi.

11.12.2016 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Barzani'nin Erbil Uluslararası Havalimanı'nda karşıladığı Carter ile basına kapalı gerçekleşen ikili görüşmede, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunu, Suriye'de DEAŞ'e karşı verilen mücadele ve Peşmerge güçlerinin terörle mücadelede göstermiş olduğu mücadelenin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Ashton Carter'ın, Barzani ve Irak Başbakanı Haydar el İbadi arasındaki dayanışmadan mutluluk duyduğunu, bunun aynı zamanda Peşmerge güçleri ve Irak ordusu arasında ortak hareket edilmesine ve DEAŞ ile mücadelede büyük başarıların elde edilmesine vesile olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Carter'ın, teröristlerin bozguna uğratılması ve DEAŞ ile mücadelede öncü güç olmalarından dolayı Mesut Barzani ve Peşmerge güçlerine teşekkür ettiği aktarılan açıklamada, Carter'ın, ülkesinin Peşmerge'ye lojistik ve mali desteğin sağlanması konusunda yapılan anlaşmaya bağlı kalacağını teyit ettiği belirtildi.

IKBY Başkanı Barzani ise terör örgütü DEAŞ ile mücadele konusunda verilen desteklerden dolayı ABD yönetimi ve halkına teşekkür ettiği, terörle mücadele konusunda Peşmerge'nin üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Görüşme sonunda DEAŞ ile mücadele üstün başarı gösterdiklerinden dolayı 4 Peşmerge'ye Carter tarafından başarı madalyası takıldığı da paylaşıldı.

Ashton Carter, Irak ziyareti çerçevesinde önce başkent Bağdat'a giderek Irak Başbakanı İbadi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı Carter Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement