ABD Savunma Bakanı Esper: YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını desteklemem - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı Esper: YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını desteklemem

ABD Savunma Bakanı Esper: YPG\'nin \'terör örgütü\' olarak tanınmasını desteklemem

3-4 Aralık tarihlerinde Londra'da gerçekleşecek kritik NATO zirvesi öncesi, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Esper, "NATO'daki kördüğümü çözmek için fikirlerimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

03.12.2019 08:42  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, NATO'daki 'kördüğümü çözmek için terör örgütü olan YPG'yi 'terör örgütü' olarak tanımaya dönük herhangi bir kararı desteklemeyeceğini' söyleyerek, "Fikirlerimize sadık kalacağız ve bence NATO da öyle olacak" dedi.

NATO zirvesi öncesi Britanya'nın başkenti Londra'ya uçuşunda konuşan Esper, Türkiye'nin, NATO'nun Baltık bölgesi ve Polonya'ya ilişkin savunma planlarına YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını şart koşarak destek vermeme kararını yorumladı. Esper, "Türkiye'ye mesajım, bu yanıt planlarında ilerlememiz gerekiyor ve bunlar, onların öznel kaygıları ile geciktirilemez" ifadelerini kullandı.

"NATO DAHA BÜYÜK MESELELERE ODAKLANMALI"

NATO'nun 'daha büyük meselelere' odaklanması gerektiğini belirten Esper, "İttifakın birliği ve hazırlığı, daha büyük meselelere odaklandığınız anlamına gelir. Ve kimse onların gündemine uymaya istekli değil. Kimse onların gördüğü tehditleri görmüyor" diye konuştu.

NATO zirvesi 3-4 Aralık tarihlerinde Londra'da yapılacak.

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı Esper: YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını desteklemem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement