Senato, Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Amy Coney Barrett'i onayladı - Son Dakika
Dünya

Senato, Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Amy Coney Barrett'i onayladı

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi öncesi kritik bir oylama gerçekleştirildi. ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıçlığı için aday gösterdiği muhafazakar yargıç Amy Coney Barrett'i onayladı. Seçimde oluşabilecek olumsuz bir durum sonrası Yüksek Mahkemeye başvurulması halinde Trump avantaj sağlamış oldu.

27.10.2020 03:11  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de başkanlık seçimi öncesi önemli bir oylama gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump'ın 18 Eylül'de yaşamını yitiren liberal yargıç Ruth Bader Ginsburg'un yerini doldurmak için aday gösterdiği Amy Coney Barrett, çoğunluğu muhafazakar olan Senato'da 48'e karşı 52 oyla onaylandı.

Barret, oylamanın ardından tarihin en hızlı atanan Yüksek Mahkeme Yargıcı unvanını da kazandı. Barrett'in görevine birkaç gün içinde başlaması bekleniyor.

OYLAMA DEMOKRATLARI KIZDIRDI

Bu atama ise Demokratları kızdırdı. Biden'ı aday gösteren Demokratlar, Yüksek Mahkeme yargıçlığı gibi önemli bir pozisyonun başkanlık seçimlerinden sonra yapılması gerektiğini ve adayın yeni başkan tarafından belirlenmesi gerektiğini savundu.

DEMOKRATLAR BARRETT'İN TARAFLI DAVRANACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Ayrıca Demokratlar, liberal eğilimli yargıç Ruth Bader Ginsburg'un hayatını kaybetmesiyle yerine aday gösterilen muhafazakar görüşlü Barrett'in ABD'deki sağlık sistemi, kürtaj yasası ve eşcinsellik gibi tartışmalı konularda taraflı davranacağını düşünüyor.

BARRETT KRİTİK BİR HAFTADA GÖREVE GELDİ

Öte yandan Barrett'in onaylanmasından sonra Yüksek Mahkemedeki siyası dengeler de değişti. Mahkemede 5 muhafazakar yargıç bulunurken 3 de liberal yargıç bulunuyor. Mahkeme Başkanı John Roberts'ın da eklenmesiyle birlikte muhafazakarların 6'ya 3 bir üstünlüğü oluşuyor.

Bu durum 3 Kasım seçimleri öncesi Trump'ın elini de güçlendirdi. Seçimlerde olası bir karışıklık durumunda Yüksek Mahkeme devreye girerse Barrett bu anlamda kritik bir rol oynayacak.

BİDEN ANKETLERDE ÖNDE

Öte yandan yapılan son anket sonucuna göre Demokratların Başkan adayı Joe Biden, 7,9'luk bir farkla Trump'ın önünde gözüküyor.

Senato, Trump\'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Amy Coney Barrett\'i onayladı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Senato, Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Amy Coney Barrett'i onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement