ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Suriye Açıklaması - Son Dakika
Dünya

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Suriye Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye Anayasa Komisyonunun yıl sonuna kadar kurulmasından Rusya'yı sorumlu tuttuklarını belirtti.

15.11.2018 02:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye Anayasa Komisyonunun yıl sonuna kadar kurulmasından Rusya'yı sorumlu tuttuklarını belirtti.

Özel Temsilci Jeffrey, Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD olarak hedeflerinin, Türkiye'nin 27 Ekim'de ev sahipliğinde Rusya, Fransa ve Almanya'nın da katıldığı İstanbul'daki Suriye konulu dörtlü zirvenin alınan karara paralel olarak Suriye'de yıl sonuna kadar anayasa komisyonunun kurulması olduğunu söyleyen Jeffrey, "Suriye'deki Anayasa Komisyonunu yıl sonuna kadar kurma sözünün yerine getirilmesinden Rusya'yı sorumlu tutuyor ve bölgedeki etkisini Şam rejimini masaya getirmesi için kullanmasını umuyoruz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla İstanbul'da Suriye konulu zirve yapılmıştı.

Zirvede, Suriye ihtilafına dair son gelişmeler, bu ihtilaftan kaynaklanan bölgesel ve küresel güvenlik ile istikrara yönelik risk ve tehditler karşısındaki ortak kaygılar ve 2018 yılı sonuna kadar anayasa komisyonunun kurulması ele alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Suriye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı
    13:57 Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen gruplar, Ayvalık açıklarında 3 lastik botla Midilli Adası'na doğru seyrediyordu. TCSG-61 ve KB-115 ekipleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenler, Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından insani yardımlar yapılan göçmenler, İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü
    13:49 Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü

    Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, alışveriş merkezindeki bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşı Damien Guerot'un istediği kadar ülkede kalabileceğini, vatandaş olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Guerot, saldırı anında Fransız arkadaşıyla birlikte harekete geçerek saldırganı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Saldırganın babası, oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.


Advertisement