ABD'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi - Son Dakika
Dünya

ABD'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi

ABD'de kongre ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi'ne girerek ilk Müslüman kadın unvanını alan Rashida Tlaib, Filistinli Müslüman bir kadın olarak zafer kazanmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Meclisin başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi olan Somali asıllı Ilhan Omar da herkese teşekkür etti.

07.11.2018 09:47  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bugün yapılan kongre ara seçimlerinde Michigan eyaletinden aday olduğu seçimi kazanarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın" unvanını alan Rashida Tlaib, Filistinli Müslüman bir kadın olarak zafer kazanmaktan gurur duyduğunu ifade etti. ABD Temsilciler Meclisi'nin başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi olan Somali asıllı Ilhan Omar da seçim sonucunu ailesi ve destekçileriyle kutladı.

Tlaib, seçim sonucunu annesi, ailesi ve kendisini destekleyenlerle kutlayarak elde ettiği zafere ilişkin konuşma yaptı. Filistin'deki akrabalarının, seçim sonuçlarını yakından takip ettiklerini ve zaferden sonra ağladıklarını dile getiren Tlaib, Filistinli Müslüman bir kadın olarak Temsilciler Meclisinde olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

"GURUR VERİCİ"

"Bu sonucu elde etmek için yıllarca uğraştım. Filistinli Müslüman bir kadın olarak zafer kazanmak gurur verici. Ayrıca annemdeki tutku ve merhamet bana geçmiş. O her zaman gülüyor ve insanların iyi olabileceğini düşündüğünden kendisine yönelik ırkçı davranışları bile anlamıyor. Bu da benim için her zaman ilham kaynağı oldu."

ABD'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi
Rashida Tlaib

BAŞÖRTÜLÜ İLK MÜSLÜMAN KADIN

Öte yandan, Minnesota eyaletinden seçimlere giren ve Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında galip gelerek ABD Temsilciler Meclisinin başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi olan Somali asıllı Ilhan Omar da seçim sonucunu ailesi ve destekçileriyle kutladı.

Toplanan kalabalığa konuşan Omar, ABD'ye 12 yaşında geldiğini ve ondan önce 4 yıl mülteci kamplarında yaşadığını anlatarak "Minnesota eyaleti oldukça soğuktur ama insanlarının kalpleri bir o kadar sıcaktır. Bu insanlar sadece mültecilere sahip çıkmıyor aynı zamanda onları Washington'a gönderiyor." dedi.

ABD'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi
Ilhan Omar

ABD'Lİ MÜSLÜMANLARDAN TEBRİK

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden (CAIR) yapılan açıklamada, ABD Temsilciler Meclisinin ilk Müslüman kadın üyeleri Tlaib ve Omar tebrik edilerek "Sizin zaferiniz, Müslüman çocuklara istedikleri her şeyi başarabileceklerini hatırlattı." ifadesi kullanıldı.

CAIR Başkanı Nihad Awad da ara seçimlerde ülke genelindeki çeşitli pozisyonlar için 90'ın üzerinde Müslüman adayın yarıştığını belirterek "Tüm başarılı Amerikan Müslüman adaylarını zaferleriyle politik sistemimizin gücünü ve Amerikalı Müslümanların toplumun her seviyesinde artan olumlu rolünü gösterdikleri için tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MÜLTECİLİKTEN MECLİSE

Seçmenlerin, Senatodaki 35, Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı için sandık başına gittiği ülkede her ikisi de Demokrat Partiden aday olan Tlaib ve Omar zaferini ilan etti.

Michigan eyaletinin 13. bölgesinden aday olan Tlaib'in, bu bölgeyi elinde bulunduran eski Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi John Conyers'in, hakkında çıkan cinsel taciz iddialarından sonra görevinden istifa etmesi ve karşısına Cumhuriyetçi bir adayın çıkmaması üzerine seçimi kazanacağına kesin gözle bakılıyordu.

ABD'ye 12 yaşında gelen ve öncesinde 4 yıl mülteci kamplarında yaşayan Ilhan Omar ise önceliklerinden birinin ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlik politikalarına karşı durmaya devam etmek, daha sonra siyasi olarak tek ödemeli sağlık sistemi ve silah kontrolü gibi politikaları savunmak olduğunu söylemişti.

ABD\'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi\'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'de Bir İlki Başararak Temsilciler Meclisi'ne Giren Müslüman Kadınlardan İlk Açıklama Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor
    16:37 Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor

    Çin'in Batı'yla ticaret savaşının ortasında kalan göçmen işçiler, büyük bir zorluk yaşarken, Çin ekonomisini yüksek teknolojiyle kurtarmaya çalışıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi sona erdi
    16:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye görüşmesi sona erdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede Gazze'deki son durum, ateşkes için atılacak adımların yanı sıra insani yardımların daha hızlı ulaştırılması konuları masaya yatırıldı.

  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek
    13:35 Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

  • Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi
    13:16 Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi

    Amsterdam Belediye Meclisi, kenti oteller için yasak bölge ilan etti ve geceleyen turist sayısını sınırlayacak. Yoğun turist akını nedeniyle kentin tarihi dokusu ve şehir sakinlerinin yaşamı olumsuz etkileniyor. Belediye, zararlı madde salımını azaltmak ve daha yaşanabilir bir şehir yaratmak amacıyla ziyaretçi sayısını azaltmayı hedefliyor. Yeni otel açılışlarına ruhsat verilmeyecek ve kentteki yatak sayısı 20 milyonun üzerine çıkamayacak.


Advertisement