Son Dakika! ABD, Türkiye'deki vize işlemlerini terör gerekçesiyle askıya aldı - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika! ABD, Türkiye'deki vize işlemlerini terör gerekçesiyle askıya aldı

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul'da terör saldırısı olabileceğine dair güvenlik uyarısı yayımladı. Uyarıda, Türkiye'deki ABD vatandaşlarından dikkatli olmaları istenirken, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Açıklamada vatandaşların kalabalıkta bulunmaması vurgulandı.

23.10.2020 15:16  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Türkiye'deki, vize işlemlerini geçici olarak askıya aldı. Kararın gerekçesi ise İstanbul'daki ABD vatandaşlarına yönelik olası terör saldırıları ve kaçırma girişimleri olabileceğine dair alınan 'güvenli bilgiler' gösterildi.

"GÜVENİLİR RAPORLAR ALINMIŞTIR"

Büyükelçiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar almıştır" denildi.

"KALABALIKTAN KAÇININ"

ABD vatandaşlarına, büyük ofis binaları veya alışveriş merkezleri dahil olmak üzere Amerikalıların veya yabancıların toplanabileceği yerlerde daha dikkatli olmaları tavsiye edildi. "Kabalıktan kaçının, yabancıların uğrak yerlerinde tetikte olun" uyarısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Son Dakika! ABD, Türkiye'deki vize işlemlerini terör gerekçesiyle askıya aldı

ABD'nin Türkiye'deki Büyükelçilik ve Konsolosluk binalarında ABD vatandaşı olan ve olmayanlara yönelik tüm vize hizmetleri de geçici olarak askıya alındı.

Son Dakika! ABD, Türkiye\'deki vize işlemlerini terör gerekçesiyle askıya aldı

Son Dakika Ekonomi Son Dakika! ABD, Türkiye'deki vize işlemlerini terör gerekçesiyle askıya aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Bjk1903: kendileri organize ediyor 29 2 Yanıtla
  • mmmm: yakında terör saldırısı olabilir demek bu haber 19 1 Yanıtla
  • ne: ülkede bomba patlatılırsa ABDnin oyunu demektir. Adiler kpkler!! 16 2 Yanıtla
  • han: paran olsa kesin ilk saldıranlardan birisi sen olursun dolar üstüne dolar alırsın :) 13 4
  • Kral Lear: Bence Tüm ABD vatandaşları ve yandaşları bu karara uyup ülkeyi terk etsinler. ABD den ne fayda geldi bugüne kadar zarardan başka... 13 3 Yanıtla
  • eeeee: dolarcılar neerede dolar çıkacak saldırmaya hazırmısınız ülkeye devlete 5 5 Yanıtla
  • snraa: Onlara S400 roketi girmi.... Türkiye de aynı şekilde cevap verir. abd de sokaktaki halk olayları ve ikinci corona dalgası endişesi çok vahim sonuçlar doğurabilir. Birde çin-çin meselesi var da, onu yedekte tutuyorum. 6 0 Yanıtla
  • AhmetK: Keske ıcımızdekı ezıkler ve hainşer,bunlardan misliyle zararlı. Keske kopeklerıni de alsalar... 3 3
  • snraa: Terör kim? Terör yapacak olan yapacağım diye bağıra bağıra gelir mi? 2 3
  • Hasan: Ayniyle muamele lütfen 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor
    12:04 Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali projesi hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muğla'ya yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretilecek ve karbon emisyonu azaltılacak.

  • Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe
    12:04 Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe

    Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca'yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda.


Advertisement