Abd, Türkiye'nin Makul Talebini Yerine Getirmekte Başarısız Oldu" - Son Dakika
Güncel

Abd, Türkiye'nin Makul Talebini Yerine Getirmekte Başarısız Oldu"

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya danışmanı Theodore Roosevelt Malloch, ABD'nin, Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in iade talebini yerine getirmekte başarısız olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ABD ile anlaşması var ve Türkiye, birçok suçluyu geri gönderdi.

23.11.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya danışmanı Theodore Roosevelt Malloch, ABD'nin, Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in iade talebini yerine getirmekte başarısız olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ABD ile anlaşması var ve Türkiye, birçok suçluyu geri gönderdi. Türkiye, ABD'nin yasal bir şekilde seçilmiş başkanını devirmek isteyen bir kişiye ev sahipliği yapsaydı biz de onu talep ederdik." dedi.

Malloch, Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından, Antalya'daki bir otelde gerçekleştirilen "Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ" temalı "2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu"nda, FETÖ'nün uluslarası bir terör örgütü olduğunu söyledi.

ABD ve Türkiye ilişkilerinde sağduyuya ihtiyaç olduğunu belirten Malloch, uzun vadede iyi ilişkiler oluşturmak gerektiğini vurguladı. Özellikle terörizmle mücadele ederken, uzun vadede sağlam ilişkileri oluşturmak gerektiğine dikkati çeken Malloch, şunları kaydetti:

"İlişkiler bozulmadan bunun yapılması gerekiyor. Bu ilişkinin bozulmasının getireceği sonuçlar, iki taraf için büyük olacaktır, bu sadece teröristlere fayda sağlayacaktır. Türkiye, uluslararası alanda önemli ilişki kurduğumuz önemli ülkedir. İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan beri Türkiye ABD'nin yanında olmuştur. ABD-Türkiye ilişkilerinin temelinde bunu devam ettirmek istiyoruz. Soğuk Savaş boyunca Türkiye NATO'da büyük bir rol üstlendi. Kendi coğrafyasında nükleer tehditle karşı karşıya kaldı."

Malloch, ABD - Türkiye ilişkilerinin, dünya istikrarı, ekonomik işbirliği ve gelişim açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin daima güvenliğin merkezinde yer alan bir ülke olduğunu belirten Malloch, son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın çok güçlü kişisel ilişkiler kurmaya başladığını bildirdi.

Söz konusu ilişkilerin bazı engellemelere rağmen doğru yönde ilerlediğini aktaran Malloch, kurulan ilişkiler sayesinde şu ana kadar en yakın ilişkilere sahip olduklarına, Türkiye'nin daima küresel aktör olduğuna dikkati çekti.

"ABD'nin önceki Ankara Büyükelçisi Bass ilişkilere zarar verdi"

İki ülkenin birbirine ihtiyaç duyduğunu anlatan Malloch, şöyle konuştu:

"Bunlara rağmen, ABD Türkiye'nin makul talebini yerine getirmekte başarısız oldu. Bu talep FETÖ olarak bilinen terör örgütünün lideri Fetullah Gülen'in geri gönderilmesidir. Fakat ABD'nin adalet ve dışişleri bakanlıkları yavaş hareket ediyor. Türkiye'nin ABD ile anlaşması var ve Türkiye, birçok suçluyu geri gönderdi. Türkiye, ABD'nin yasal bir şekilde seçilmiş başkanını devirmek isteyen bir kişiye ev sahipliği yapsaydı biz de onu talep ederdik. Buradaki sorun derin devlet ve Gülen'in yardım kampanyalardır. Trump ve politikalarına bağlı olmayan ABD'nin önceki Ankara Büyükelçisi John Bass ilişkilere zarar verdi. 70 yıl bolunca kurduğumuz ilişkilere zarar vermiştir. Bu dönemde çok kötü bir süreç yaşadık. Erdoğan bizim çok iyi bir ortağımız."

Gülen ve terör örgütünün ABD'de kendilerini korumaya çalıştığını aktaran Malloch, FETÖ'nün İslami bir örgüt değil, terör örgütü olduğunu vurguladı.

ABD'deki seçim kampanyalarına sponsorluk yaparak, örgütün kendilerine koruma sağladığını ifade eden Malloch, "ABD'de yaptığı yatırımlar sayesinde yaşıyor. Derin devleti yeniden sorgulamaya başladık. Trump'ın bu sorunu çözmesi gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı bunu yapmıyor. Gülen'in çok yakın zaman içinde ve yasal şekilde Türkiye'ye geri gönderilmesi konusunda çalışmalıyız." dedi.

Vize sorununun da çözülmesi gerektiğini, Batı'da yaşayan bazı kişilerin, nefret üzerinden yapılan körüklemeler nedeniyle Türkiye'den nefret etmeye başladığını, bu konuda insanların hatalı olduğunu vurgulayan Malloch, Türkiye'nin demokrasi ve refahta yükselişte olduğunu, lider bir ülke olarak yıldızının parladığını dile getirdi.

Sempozyum, oturumlarla devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abd, Türkiye'nin Makul Talebini Yerine Getirmekte Başarısız Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyaret Etti
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyaret Etti

    Seydikemer ilçesinin ilk kadın muhtarı olan Şahsene Gündüz, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Akdenizli, Minare Mahallesi Muhtarı Gündüz ile azalarını makamında ağırladı. Gündüz, mahallesinde yapmak istediği projeleri anlattı ve kadınların sosyal ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik etti ve kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.


Advertisement