ABD ve Hindistan, Çin'den gelen yolculara karşı Kovid-19 tedbirlerini artırıyor - Son Dakika
Güncel

ABD ve Hindistan, Çin'den gelen yolculara karşı Kovid-19 tedbirlerini artırıyor

ABD ve Hindistan, Çin\'den gelen yolculara karşı Kovid-19 tedbirlerini artırıyor

ABD ve Hindistan'ın, son dönemlerde Çin'de artış görülen Kovid-19 vakaları nedeniyle bu ülkeden gelenlere yönelik bazı tedbirler alacağı bildirildi.

28.12.2022 11:44  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ve Hindistan'ın, son dönemlerde Çin'de artış görülen Kovid-19 vakaları nedeniyle bu ülkeden gelenlere yönelik bazı tedbirler alacağı bildirildi.

Bloomberg'in haberine göre, ABD'li yetkililerin, Çin'in salgına dair açıkladığı verilerin "doğruluğuna" dair endişeleri bulunuyor.

ABD'li sağlık yetkilileri, bu kapsamda, Çin'den gelen yolculara yönelik bazı Kovid-19 tedbirleri uygulanmasını değerlendiriyor.

Öte yandan, Hindistan da Çin'den gelenlere yönelik yeni Kovid-19 tedbirleri açıklayan ülkeler arasında yer aldı. Yeni Delhi yönetimi, bu ülke üzerinden seyahat eden yolculara Kovid-19 testi yaptırmaları zorunluluğu getirdi.

Hint sağlık yetkilileri, Çin'den gelenlerde pozitif vakaların görülmesi durumunda ise bu kişilere karantina uygulanacağını duyurdu.

Malezya'da Kovid-19 tedbirleri artırılıyor

Çin'deki Kovid-19 vakalarının artışa geçmesinin ardından Malezya'da da ilave tedbirler açıklanırken Malezya Sağlık Bakanlığı (MOH), halka hatırlatıcı doz aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Dr Noor Hisham Abdullah, yeni bir dalganın önlenmesi için yeni tedbirlerin alındığını, test, aşı ve Kovid-19 takip uygulamalarının güçlendirilerek uygulanacağını vurguladı.

Abdullah, ayrıca, ABD'li ilaç firması Pfizer'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği ağızdan alınan Paxlovid adlı ilacın da kullanıma alınacağını kaydetti.

Japonya hükümeti, Kovid-19 vakalarının yeniden yükselişe geçtiği Çin ana karasından gelen yolcular için sınır kapısı önlemleri uygulamaya başlanacağını duyurmuştu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da geçen haftaki açıklamasında, Çin'de artan vakalar için "Bu ciddi hastalığa dair artan vakalardan endişe duyuyoruz." demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD ve Hindistan, Çin'den gelen yolculara karşı Kovid-19 tedbirlerini artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement