ABD ve İngiltere, İsrail'in akıttığı kanı görmeyip Filistin'i suçladı - Son Dakika
Dünya

ABD ve İngiltere, İsrail'in akıttığı kanı görmeyip Filistin'i suçladı

Mescid-i Aksa'yı basan ve Filistinli sivillere karşı başlattığı şiddet tırmanmaya devam eden İsrail güçleriyle ilgili ABD Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan benzer açıklamalar geldi. Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısının kabul edilemeyeceğini belirten Kirby, "İsrail'in kendini savunmadaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız" derken; Raab ise, "İngiltere, Kudüs ve İsrail içindeki yerlere roket atılmasını kınıyor" şeklinde konuştu.

11.05.2021 10:06  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mescid-i Aksa'yı basarak Filistinli sivillere saldıran İsrail'in tüm dünyada tepkiler gelirken ABD bu gelişmelere sessiz kalıyor. İsrail'in saldırılarını kınamaktan bile geri duran ABD yönetimi, İsrail'e desteğini yineleyen bir açıklama yaptı.

Günlük basın toplantısında Kirby, Gazze'den İsrail'e fırlatılan roketlere ilişkin "Bugün Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısı kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. Burada da bakanlık olarak İsrail'in kendini savunma ve koruma konusundaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

"İSRAİL'E SORUN"

Bir gazetecinin "İsrail'in Kudüs'te silahsız Filistinlilere karşı aşırı güç kullanmasından endişeli misiniz?" sorusuna ise Kirby şu yanıtı verdi:

"Bu sorunun İsrail'e sorulmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Açıkçası masumların öldürüldüğünü görmek istemiyoruz. Kimse şu şiddet seviyesini görmek istemiyor ancak (daha önce) verdiğim yanıtta da söylediğim gibi bu roket saldırıları kabul edilemez."

İNGİLTERE'DEN DE BENZER BİR AÇIKLAMA GELDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İsrail'e roket atılmasını kınarken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında aralarında çocukların da olduğu sivillerin öldürülmesine tepki göstermedi. Raab, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İngiltere, Kudüs ve İsrail içindeki yerlere roket atılmasını kınıyor" ifadesini kullandı. Kudüs ve Gazze'de devam eden şiddetin sona ermesi gerektiğini belirten Raab, Gazze'de aralarında çocukların da olduğu sivillerin öldürülmesine değinmedi.

FİLİSTİNLİLERE YAPILAN SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERMEDİLER

Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik müdahaleye de tepki göstermeyen İngiliz Bakan, tüm tarafların acilen gerilimi düşürmesine, sivil nüfusun hedef alınmasına son verilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ABD ve İngiltere, İsrail\'in akıttığı kanı görmeyip Filistin\'i suçladı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD ve İngiltere, İsrail'in akıttığı kanı görmeyip Filistin'i suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • Gerçekler: Kıbrısta yunanı karabağda ermeniyi libyada hafteri destekleyen Filistinemi acıyacam 18 23 Yanıtla ADANALI: sadece savaşın içinde kalan çocuklara acıyorum seçim şansı olmayan. ve cidden yardıma ihtiyacı olan. 3 0
  • ....: bizi de alakadar etmiyor..bu türkiyenin sorunu değil. 10 14 Yanıtla
  • Selahaddin: ABD ve İsrail neden dünyaya kök söktürüyor? çünkü ağır silahları var... Müslümanlarında en ağır silahlara sahip olması şarttır! 20 3 Yanıtla
  • RotasızGassal: Allah öyle bir Allah ki gün gelecek zulüm ettiklerinizden yardım dileneceksiniz. 16 4 Yanıtla
  • İlbay : İt iti ısırmaz ne bekliyordunuz 19 0 Yanıtla
  • Şimdi jeton düşüyor mu ?: SURİYE'DE NE İŞİMİZ VAR ? diyen muhalefet online mi ? 10 8 Yanıtla
  • malatyalı : ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM... 14 4 Yanıtla
  • Cehennem: Sonunuz çok şiddetli olsun ey iblisler 11 4 Yanıtla
  • haymanali: Fakir yoksul Filstinliler evinin tabusunu zengin Israil e satmistir sorun bu 11 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement