Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var? - Son Dakika
Güncel

Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var?

Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair\'in Türkiye ayağı mı var?

ABD'de kayıp çocukların e-ticaret siteleri aracılığıyla satıldığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken Türkiye'deki bir e-ticaret sitesinde bazı çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla satılıyor olması kafaları karıştırdı. Duruma sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

13.07.2020 10:39  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçırılan çocukların şifreli bir şekilde e-ticaret siteleri aracılığıyla satıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay sonrası Türkiye'deki bir alışveriş sitesinde de çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla satılması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

TÜRKİYE'DE 290 BİN LİRAYA ÇOCUK KABANI SATILIYOR

Özellikle koronavirüs salgını sonrası mağazalara olan ilginin azalması vatandaşlarımızı alışveriş sitelerine yöneltti. Gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını bu sitelerden karşılayanların dikkatini son dönemlerde bir alışveriş sitesinde yer alan bazı çocuk kıyafetlerindeki fahiş fiyatlar çekti. Ürünlere ilişkin ekran görüntüsünü alıp sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, 290 bin lira fiyat yazılan bu ürünlerin neden bu fiyata satıldığı sorusunu sormaya başladı. ABD'deki çocuk ticareti skandalının yankıları sürerken Türkiye'deki böyle bir olayın patlak vermesi sonrası vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyor.

Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var?

OLAY İLK OLARAK ABD'DE PATLAK VERDİ

ABD'de kaybolan çocuklarla aynı isme sahip ürünlerin on binlerce dolar fiyatla 2002 yılından beri mobilya ve ev eşyaları satan Amerika merkezli bir e-ticaret sitesi olan Wayfair'de satışa sunulması dünya gündemini bir anda değiştirdi. Wayfair skandalı, ilk olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşım sonrası patlak verdi. Paylaşılan videoda, Wayfair üzerinden satılan lüks dolaplara, çekmecelere, yastıklara ve diğer ürünlere kaybolan çocukların isminin verildiği ve bu ürünlerin değerinin onlarca kat üzerinde fiyatlarla satıldığından bahsediliyor.

ABD'yi sallayan çocuk ticareti skandalı sonrası Türkiye'deki e-ticaret sitelerindeki fiyatlar kafa karıştırdı

TESADÜFÜN BU KADARI

Bir örnekle açıklamak gerekirse yukarıdaki görsel, Wayfair'de satılan iki kapılı basit bir dolabı gösteriyor. Başka sitelerde 300 dolara satın alınabilen ancak Wayfair'de 10.899,99 dolar ücret ve Anabel 5 ismiyle listelenen bu dolabın, ABD'de 13 Mayıs'tan beri kayıp olan 14 yaşındaki Anabel Wilson ile ilgisi olduğu düşünülüyor.

Son Dakika Güncel Bu kıyafetlere biçilen değer kafaları karıştırdı: Wayfair'in Türkiye ayağı mı var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • VATAndaş : ALLAH CC korusun yanlıştır diyelim öyle zannedelim 1 0 Yanıtla
  • aaa: ınternet sıtelerıne duzenleme yapılcak dıye feryat edenler görün işte. ama görmezsınız. ne zaman ki yılan sıze dokunursa o zaman anlarsınız 0 0 Yanıtla
  • Mevlüde: Resmen insan kaçakcılığı bu fransada da durum aynı 0 0 Yanıtla
  • Xxs: Allah belanızı versin cocuklarının uzerınde cekin o kırılasıca ellerinizi birde İnternet denilen bu illetten alış veriş yapmak veya urun satmak almak bukadar kolay olmamalı Allah herkez in evladını korusunnnn 0 0 Yanıtla
  • Bmn: Rakama yanlis girilmis olmasin? 0 0 Yanıtla
  • Wtf: Allah ta hangi musibetten koruyacak sizi bilemedi 0 0 Yanıtla
  • Hakim: 290 bin e kıyafet satılıyor ama bunu denetleyen yok...ohh ne memleket 0 0 Yanıtla
  • Gereksiz...: 404 bu ne hız... 0 0 Yanıtla
  • Kara Murat : Doğrudur 290.000Tl ye kçocuk kıyafeti satılmaz çocuk taciri bunlar organ mafyası olabilir idam şart bul ve cezasını ver. 0 0 Yanıtla
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement