Abdi İbrahim, Sultan Iı. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Abdi İbrahim, Sultan Iı. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı Yeniledi

Abdi İbrahim, Osmanlı döneminde hastane olarak şifa dağıtan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı yeniledi.

13.05.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdi İbrahim, Osmanlı döneminde hastane olarak şifa dağıtan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı yeniledi.

Açılış töreninde konuşan Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, Abdi İbrahim olarak, Türkiye'ye ve insanlığa fayda sağlayacak yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini aktardı.

Barut, "İçinde doğup büyüdüğümüz toprakların tarihine, kültürüne ve geleceğine sahip çıkmanın bizim en büyük görevimiz olduğuna inanıyoruz ve bu inançla, toplumumuzun kültürel gelişimine katkı sağlamayı da yine bu topraklara olan teşekkür borcumuz olarak görüyoruz. Abdi İbrahim olarak, 103 yıldır tıbba ve insanlığa hizmet etmek için öncü, cesur ve yenilikçi bir yaklaşımla her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle yüzyıllar boyunca hastaları tedavi eden Edirne Darüşşifası'nı iyileştirmek bizim için ayrı bir anlam ve değer taşıyor" ifadelerini kullandı.

Barut, 1488 yılında hastane olarak kapılarını açan ve 1915'de kapanana kadar hastaları tedavi etmek için hizmet veren Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nın yenileme çalışmalarını uzun bir bilimsel ön hazırlık sürecinin ardından modern bir tasarımla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Edirne Darüşşifası'nın mimari özellikleriyle de batıya ilham verdiğini vurgulayan Barut, burada ilk kez hastane fonksiyonları esas alınarak merkezi sistemde altıgen planlanmış yeni bir hastane mimarisi kullanıldığını anlattı.

Konuşmasında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na projeye gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden Barut, şunları kaydetti:

"Bu müstesna eserin yenilenme çalışmasında yanımızda olan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e, eski Edirne Valisi Hasan Duruer'e, Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'e, projede birlikte çalışma şansı yakaladığımız Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'e, projemizin hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden büyük bir özveri ve tutkuyla emek harcayan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Nuran Yıldırım ve Yüksek Mimar Beyza Özer ile Abdi İbrahim'in değerli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdi İbrahim, Sultan Iı. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement