Abdulcelil'e Suikasta Teşvik Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Abdulcelil'e Suikasta Teşvik Suçlaması

Abdulcelil\'e Suikasta Teşvik Suçlaması

Libya Askeri Savcılığı, Libya Devrim komutanı Abdulfettah Yunus suikastıyla bağlantısı olduğu ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suçladığı eski Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil hakkında yurtdışına çıkma yasağı getirildiği...

14.12.2012 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya Askeri Savcılığı, Libya Devrim komutanı Abdulfettah Yunus suikastıyla bağlantısı olduğu ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suçladığı eski Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil hakkında yurtdışına çıkma yasağı getirildiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Askeri Savcılık Başkanı Salih el-Beşşari, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

"Askeri savcılık, Mustafa Abdulcelil'in yurtdışına çıkışını yasaklamadı, sadece mahkeme tarihini etkilememesi için yolculuk vakitlerini tarafımıza bildirmesini istedi" dedi.

Askeri savcılık, Libya Devrim Komutanı Abdulfettah Yunus suikastiyle bağlantısı olduğu iddiasıyla Abdulcelil'in ifadesinin alındığını belirtti. Savcılık ayrıca, suikastın gerçekleştirildiği dönemde Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı olan Ulusal Güçler İttifakı Genel Başkanı Mahmut Cibril'in de soruşturma kapsamında ifadeye çağrılacağını duyurdu.

Askeri Savcı Mecdi Berasi, dün düzenlediği basın toplantısında Abdulcelil'i,

"Abdulfettah Yunus suikastıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla görevi kötüye kullanmak ve ulusal bütünlüğe zarar vermekle" suçlamış ve 20 Şubat'ta yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini belirtmişti.

Muhabir: Ömer Hasan/ Afra Aksoy - Ömer Erdem

Yayıncı: Tarkan Demir - TRABLUS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdulcelil'e Suikasta Teşvik Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement