Abdulgafur Kart Kuran Kursu İlk Hafızlarını Yetiştirdi - Son Dakika
Yerel

Abdulgafur Kart Kuran Kursu İlk Hafızlarını Yetiştirdi

Abdulgafur Kart Kuran Kursu İlk Hafızlarını Yetiştirdi

Eski AK Parti Rize Milletvekili Abdulkadir Kart’ın Vakıf Başkanlığı’nı yaptığı Abdulgafur Kart Kuran Kursu ilk hafızlarını yetiştirdi.

06.09.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski AK Parti Rize Milletvekili Abdulkadir Kart'ın Vakıf Başkanlığı'nı yaptığı Abdulgafur Kart Kuran Kursu ilk hafızlarını yetiştirdi.

Abdulgafur Kart Kuran Kursu ilk İcazet Merasimi, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, eski Rize Milletvekili Abdulkadir Kart, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman gibi çok sayıda ismin katılımı ile Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

35 öğrencinin hafızlığını tamamlayarak icazet aldığı merasimde konuşan Vakıf Başkanı Abdulkadir Kart, vakıflarında ilk hafızları yetiştirmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Kart "Kursumuzun ilerleyen dönemde kapasitesini 200'e çıkartmayı planlıyoruz. Bu kursumuzda aynı zamanda İngilizce konusunda da eğitim verip bazı öğrencilerimizi dil eğitimi için İngiltere'ye gönderip İngilizcelerini öğreteceğiz. Çünkü bizim Dünya'da İngiltere'de, Almanya'da ve diğer ülkelerde İslami anlatacak alimlere ihtiyaç var. İnanıyorum ki bu yavrularımızdan İslami anlatacak ilim adamları olacak. Bu ilim yuvası ileri tarihlere de taşınsın diye bir vakıf kurduk. Şu an başkanlığını ben yürütüyorum. Dünya fani bu ilim yuvaları gelecek nesillere hizmetlerini bu vakıf sayesinde yürütecek. Biz şu an kazancımızın bir bölümünü bu vakıfa aktarıyoruz. İnşallah bu vakıfla beraber bu ilim yuvalarımızın yıllarca hizmetleri aksamadan sürdürülecek. Allah uzun verirse bu hizmetlerimizi artırarak sürdürmek istiyoruz" dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında bölge halkının hafızlığa verdiği öneme değinerek, "Bir özel teşebbüs olan Vakfımız binasını yaparak, eğitim kadrosuyla ve öğrencileri ile başarıya imza atmıştır. Bu gün ilk mezunlarının törenindeyiz. Hafızlık, Kuran'ın olduğu gibi gelecek nesillere taşıyan kanallardan en önemlisidir. Bu çerçevede özellikle bölgemizde hafızlığın bir başka önemli anlamı vardır. İnanıyorum ki; bütün halkımızın ve bütün dünyanın Kuran'ın ilkelerine ihtiyacı var. Dünyanın bu ilkeleri bizim sesimizden duymaya ihtiyacı var. Bu mesajı bizim insanımızın vereceğine bu güce sahip olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni hafızlara belgeleri ve çeşitli hediyeleri takdim edildi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdulgafur Kart Kuran Kursu İlk Hafızlarını Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement