Abdülhamid Han ve Şehitler Sivrihisar'da Rahmetle Yâd Edildi - Son Dakika
Güncel

Abdülhamid Han ve Şehitler Sivrihisar'da Rahmetle Yâd Edildi

Abdülhamid Han ve Şehitler Sivrihisar\'da Rahmetle Yâd Edildi

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde bulunan Yeni Osmanlılar Evlad-ı Ecdad Derneği tarafından, vefatının 100. sene-i devriyesi sebebi ile Abdülhamid Han ve bütün şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

16.02.2018 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan Yeni Osmanlılar Evlad-ı Ecdad Derneği tarafından, vefatının 100. sene-i devriyesi sebebi ile Abdülhamid Han ve bütün şehitler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Nasrettin Hoca'nın memleketi olan 'dünyanın merkezi' Sivrihisar'ın 800 yıllık mazisi olan Selçuklu abidesi Ulu Camii'deki Kur'an-ı Kerim ve mevlidi, Cengiz Konyari, Burak Çon ve Mehmet Özkan okudu. İlçe Müftüsü Adem Oyan'ın da katıldığı mevlidi, ilçe merkezi ve civar köylerden çok sayıda vatandaş dinledi. Öğle namazına kadar devam eden program Müftü Adem Oyan'ın duasıyla tamamlandı. Mevlit sonrası gelen misafirlere gül suyu ve mevlit şekeri ikramında bulunuldu.

Dernek Başkanı Ercan Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "10 Şubat 1918'de İstanbul'da vefat eden cennet mekan Ulu Hakan Abdülhamid Han'ın ölümünün 100. sene-i devriyesi münasebeti ve şu an devam eden operasyonlarla vatanın istikrarı, milletin bütünlüğü ve şanlı bayrağın ilelebet dalgalanması için vazife ifa ederken şehit olan evlatlarımıza şükranlarımızı gazi olanların tez zamanda şifaya mazhar olması için bu zamana kadar bu bayrağın hizmetinde bulunanların adına Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulmuştur. Böyle manevi bir hizmet yapmak bizim en önemli vazifelerimizdendir. Ecdadımıza yakışan evlat olmak ve evlatlarımıza da örnek olmamız gerekir. Bu vatanın değeri, toprağa nüfuz eden paha biçilemez asil kanın cevherinde gizlidir; o da milletin neferinin vücudunda ilelebet payidar olması için saklıdır. İnşallah daha nice hayırlı hizmetler de bulunmak nasip olsun" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdülhamid Han ve Şehitler Sivrihisar'da Rahmetle Yâd Edildi - Son Dakika

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement