Abdulkadir Konukoğlu İş'te Hayat'ın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Abdulkadir Konukoğlu İş'te Hayat'ın Konuğu Oldu

Abdulkadir Konukoğlu İş\'te Hayat\'ın Konuğu Oldu

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra günlük işlerden uzak kaldığını belirterek, “Günlük işlerden ayrılınca, işletme körlüğü olarak tanımlanan alışkanlıklardan kurtuldum. Yaptığım bazı işlerin yanlış olduğunu veya daha farklı yapılabileceğini gördüm” dedi.

19.10.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra günlük işlerden uzak kaldığını belirterek, "Günlük işlerden ayrılınca, işletme körlüğü olarak tanımlanan alışkanlıklardan kurtuldum. Yaptığım bazı işlerin yanlış olduğunu veya daha farklı yapılabileceğini gördüm" dedi.

A Haber kanalında, Sabah Gazetesi yazarı Şelale Kadak'ın, Gaziantep'te yapılan çekimler sonrası hazırlayıp sunduğu İş'te Hayat programına katılan Konukoğlu, Sanko, Gaziantep, Türkiye ve Suriye'den gelenlere ilişkin soruları yanıtladı.

Kadak'ın, Sanko Holding Onursal Başkanlığı sürecine ilişkin sorusuna, "Şirketlerde de kan tazelenmeli. İşletme körlüğünün önüne geçilmesi, işletmenin başarısı, gençlerin önünün açılması için bu gerekiyordu. Lider değişimi ölümle olmamalı" yanıtını veren Konukoğlu, günlük işlerden ayrılmakla beraber, önemli konuları görüştüklerini ve yatırım kararlarını birlikte verdiklerini söyledi.

"SURİYELİ SIĞINMACILAR MİSAFİRİMİZ"

Suriye'den göçle gelenlere ilişkin soruyu, "Allah yardımcıları olsun. Evlerinden, işlerinden, ailelerinden olmuşlar, yakınlarını kaybetmişler. Onlar bizim dostumuz, misafirimizdir" diye yanıtlayan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Elbette bu durumun birçok olumsuzluğu yaşanıyor. Birdenbire artan nüfus nedeniyle trafik yoğunlaştı, ev kiraları yükseldi. Ama Gaziantep'te çalışmak isteyen herkese iş var. Buna Suriyeliler dahil. Ancak, Suriyelilerin çalışmasına yönelik kendi halkımızı mağdur etmeyecek yasal düzenleme yapılması gerekir. Suriyeli sığınmacılar şimdiki durumda küçük işyerlerinde iş bulabiliyor. Büyük işletmelerde sigortasız çalıştırılmaları söz konusu olamayacağından, yasal düzenleme yapılmalı. Suriyelilere yüzde 5, 10 gibi bir kota konulması gerekir. İşveren belirlenen kotanın üzerinde yabancı işçi çalıştırmamalı. Kendi halkımızı dikkate almalıyız."

Gaziantep'te herkesin birbirini büyüttüğünü vurgulayan Konukoğlu, bu anlayışla Sanko Makine üretim tesislerini burada kurduklarını şöyle anlattı:

"Bu yatırımın aslında Marmara Bölgesi'nde kurulması gerekirdi. Eğer öyle yapsaydık makina başına 3 bin Avro dolayında maliyet avantajımız olurdu ama Gaziantep'e kurmakla, Gaziantep'te makina yan sanayinin gelişmesine katkı sağladık"

Kendisinin "Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep" sözüne atıfta bulunan Konukoğlu, "Yatırımı öncelikle Gaziantep'e yatırım yaparım. Gaziantep'te yapılamıyorsa başka ilde yaparım. Yurt dışında zaten yatırımımız yok" diyerek, yatırım ilkesini dile getirdi.

Konukoğlu, Gaziantep'te Müslümanlar, Ermeniler, Yahudiler ve Hıristiyanların yüzlerce yıl bir arada yaşadığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Yoğun iç göç alan Gaziantep'te yaşayanlar olarak uyum içerisindeyiz. Gaziantepliler olarak göçle gelenleri benimser, onları bu kentin yerlisi gibi görürüz. Onlar da bir süre sonra Gaziantepçi haline gelir. Buna tayinle gelen devlet memurları da dahildir. Burada herkes Gazianteplileşir."

Türkiye'nin, diğer ülkelerin de dikkatlerini çeken bir büyüme gösterdiğini anımsatan Konukoğlu, zaman zaman yaşanan durgunluğu, "Arabada bile giderken zaman zaman yokuş, zaman zaman düz, zaman zaman da inişlere rastlarsınız. Ekonomi de onun gibi bir şey. Onun için zaman zaman aşırı büyüme olabilir ama zaman zaman az büyümelerle götürebilmek lazım. Mühim olan yol alabilmek" sözleriyle örnekledi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Zeki Konukoğlu'nun kendisinden daha başarılı olacağının altını çizen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zeki Bey'in iş yapış şekli farklı. Kuralcıdır. Benden daha başarılı olacağına inanıyorum. Benim kadar olmasa da hem işletmede çalıştı, hem de eğitimini aldı. Ben alaylıyım, o mektepli. Yıllardır birlikte her anımızı paylaştık. Kendisini çok iyi yetiştirdi. Sanko Zeki Bey döneminde çok daha iyi yerlere gelecektir." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdulkadir Konukoğlu İş'te Hayat'ın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement