Abdülkadir Selvi, 3 Darbe Tehdidini Duyurdu - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Selvi, 3 Darbe Tehdidini Duyurdu

Hükümete yakın yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yeni süreçte beliren 3 tehlikeyi yazdı.

15.08.2016 08:44  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün kanlı darbe girişimi püskürtüldü ama tehlike geçmedi. 14 Ağustos'u kazasız belasız atlattık. Peki gelecekte bizleri neler bekliyor? Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, FETÖ'nün asla pes etmeyeceğini belirterek kamuoyuna yeni uyarılarda bulundu.

Ankara'da 15 Temmuz'un FETÖ görünümlü bir NATO darbesi olduğu kanaatinin hâkim olduğunu ifade eden yazar, ABD'nin Gülen'i gözden çıkarmadığı görüşünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Darbe tehlikesi henüz geçmedi" sözlerini köşesine taşıyan Selvi, yeni sürece ilişkin üç ayrı darbe tehdidini okurlarıyla paylaştı:

NATO'CU GENERAL ŞÜPHESİ

1- FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik fedai eylemi ya da Mısır'da Enver Sedat, Hindistan'da İndira Gandi türü suikast girişimi.

2- 15 Temmuz TSK'da emir-komuta zincirine karşı FETÖ cuntasının bir darbe girişimiydi. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları derdest edildi. Bu darbeye iştirak ettiği gerekçesiyle TSK'daki generallerin yüzde 44'ü tasfiye edildi. FETÖ'cüler tasfiye edildikten sonra bu kez NATO'cu generallerin oluşturduğu darbe tehdidi üzerinde duruluyor.

3- TSK'da deşifre olmayan FETÖ'cülerin başlatacağı yeni bir kalkışma sonucunda Türkiye'nin iç kargaşaya sürüklenerek dış güçlerin müdahalesinin sağlanması.

Bir general, "Eğer Ömer Halisdemir darbeci Semih Terzi'yi vurup, özel kuvvetlerin darbecilerin eline geçmesini önlemese, çatışmalar en az 5 gün sürerdi" demişti. 15 Temmuz'u planlayanların sadece darbe değil, iç savaş planları yaptığı uyarısında bulunmuştu. (Kaynak: Hürriyet)

Abdülkadir Selvi, 3 Darbe Tehdidini Duyurdu

Son Dakika Güncel Abdülkadir Selvi, 3 Darbe Tehdidini Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement