Abdullah Balak İsmi Parka Verildi - Son Dakika
Yerel

Abdullah Balak İsmi Parka Verildi

Abdullah Balak İsmi Parka Verildi

Haliliye Belediye Meclisi Haziran 2017 olağan toplantılarının 4’üncü birleşiminde, geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeden Şanlıurfalı eğitimci ve sanatçı Abdullah Balak isminin bir parka verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

09.06.2017 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Belediye Meclisi Haziran 2017 olağan toplantılarının 4'üncü birleşiminde, geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeden Şanlıurfalı eğitimci ve sanatçı Abdullah Balak isminin bir parka verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Haliliye Belediye Meclisi Haziran 2017 olağan toplantılarının 4'üncü birleşimi, Fevzi Demirkol'un başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından toplantıda gündem maddelerine geçildi. Başkanlık tarafından gündeme, "Şehrimizin yetiştirdi sanat ve kültür alanında önemli çalışmalar yapmış, eserler bırakmış, Şanlıurfa'nın tanıtımına katkıda bulunmuş eğitimci, bestekar, sanatçı Abdullah Balak isminin Haliliye İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesindeki parka verilmesi hususunu 5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince görüşülüp karara bağlanılması" teklifi getirildi.

Teklifle ilgili konuşma yapan Fevzi Demirkol, eğitimci ve sanatçı kimliğiyle Şanlıurfa'ya hizmet eden merhum Abdullah Balak'ın isminin Haliliye'de yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı. Şehre hizmet eden kişilerinin isimlerinin yaşatılmasını Haliliye Belediye Meclisi olarak istediklerinin de altını çizen Demirkol, "Şehrimizin yetiştirmiş olduğu hem eğitimci kimliğiyle, hem sanatçı kimliğiyle toplumumuzun gönlünde taht kurmuş ve ayrıca Şanlıurfa'nın tanıtımına gerek besteleriyle gerekse sosyal çevresiyle olumlu katkılarda bulunmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz. Onun adının yaşatılması için meclisin alacağı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Haliliye Belediye Meclisi olarak da, hem şimdi hem de daha sonrasında bu tip toplumda kabul görüş, ilim, fikir, sanat erbabı ve ayrıca daha önceki zamanlarda şehrimize hizmet etmiş insanların isimlerinin yaşatılması bizim istediğimiz, talep ettiğimiz ve ayrıca uygulanmasında inşallah daha sonraki yöneticilere örnek olacak bir davranıştır diye düşünüyoruz. Haliliye Belediyesi olarak da, zaten daha önceki zamanlarda gönlümüzden geçen husus bu sadece parklara değil, yapacağımız tesislere, yapacağımız binalara, yapacağımız herhangi başka bir hizmet alanındaki tesislerimize de, Şanlıurfa'mıza hizmet etmiş insanların isimlerinin verilmesini inşallah biz devam ettireceğiz" dedi.

Demirkol'un konuşmasının ardından oylanan teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Abdullah Balak kimdir?

1938 yılında Şanlıurfa'da doğan Abdullah Balak ilk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1968 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden mezun oldu. Matematik, geometri ve müzik dersleri vermeye başlayan Balak, üniversite yıllarında musiki topluluklarında çalıştı. 11 Nisan Kurtuluş Gecelerinde Ankara Radyosunda Şanlıurfa Kültür Derneği korolarını yönetti. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra Balak, 1994 yılında Harran Üniversitesi kültür, sanat topluluklarının akademik çalışmalarını yürüttü. 1996 yılında Harran Üniversitesinde kurulan müzik bölümünün başkanlığına getirildi.

25 Şubat 2017 günü tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşımı yitiren Balak, 'Fadile, 'Eminem', 'Cemilem', 'Kardaş dala konaram', 'Ceylan' gibi eserleri Halk Müziğine kazandıran isim oldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdullah Balak İsmi Parka Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement