Abdurrahim Karakoç'a Anma - Son Dakika
Güncel

Abdurrahim Karakoç'a Anma

Şair ve yazar Karakoç, ölümünün birinci yılında İstanbul'da anıldı.

15.06.2013 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, ölümünün birinci yılında İstanbul'da anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce, Fatih Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Karakoç'un Türk edebiyatındaki yeri ve eserleri ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, yaptığı konuşmada, toplumların şair, edip, düşünür ve önde gidenlere sahip çıktığı oranda geliştiğini söyledi.

Karakoç'u sevgi, saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirten Şen, "Karakoç, birleştirici, öncü ve birkaç nesli yetiştiren bir şair ve düşünce adamıydı" dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim görevlisi İsa Kocakaplan da büyük şair ve ustaların eserler verdiği halk şiirinde kendi sesini duyuran isimlerden birinin de Karakoç olduğunu söyledi.

Karakoç'un, az söylenmiş ve değinilmiş konuları ele alması bakımından ayrı bir özelliğe sahip olduğunu anlatan Kocakaplan, "Karakoç, eserlerinde tezatlara yer vermeyi seven bir şairdi" diye konuştu.

Kocakaplan, Türkçe için bir şans olarak tanımladığı Karakoç'un siyasi şiirler de yazdığını, ancak onun aşk şiirleriyle kalıcı olacağına inandığını söyledi.

Şiirlerinde hicve yer veriyordu

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram da Karakoç'un manevi inancının verdiği heyecan ve cesaretle şiirlerinde hiciv kullandığını bildirdi.

Bayram, çok iyi bir gözlemci olarak tanımladığı Karakoç'un, yanlışları ve çarpıklıkları bir fırsata dönüştürerek şiirde yeni şeyler söylediğini ifade etti.

Karakoç'un hemen herkesin gönlünde yer edindiğini anlatan Bayram, "Herkes onun şiirlerinde kendinden bir şeyler bulur" diye konuştu.

Bayram, halkı birleştiren ve üzerinde ittifak edilen isimlerden birinin de Karakoç olduğunu söyledi.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Mehmet Nuri Yardım da Karakoç'un, her zaman hatırlanması ve yad edilmesi gereken şairlerden biri olduğunu ifade etti.

Yardım, şiirlerinde ölüm konusuna çok sık yer veren Karakoç'un, maddeye, makama ve şöhrete önem vermeyen bir şair olduğunu bildirdi.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ise Karakoç'un şiir bayrağının edebiyat ve sanat için hep dalgalanacağını söyledi.

Kabaklı, Karakoç ailesinin diğer fertlerinin de şiirle, edebiyatla ve kültürle iç içe olduğunu, bu alanda hizmet verdiklerini anlattı.

Anma programında, Karakoç'un kardeşi şair Bahattin Karakoç ve oğlu Enderhan Karakoç da hazır bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement