Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba: "Batı'nın ve ABD'nin Saldırgan Tavırları Değişmiyor" - Son Dakika
Politika

Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba: "Batı'nın ve ABD'nin Saldırgan Tavırları Değişmiyor"

Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba: "Batı\'nın ve ABD\'nin Saldırgan Tavırları Değişmiyor"

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, “Batı’nın ve ABD’nin saldırgan tavırları değişmiyor” dedi.

28.11.2017 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, "Batı'nın ve ABD'nin saldırgan tavırları değişmiyor" dedi.

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba ve kabinede bulunan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Daur Arşba, Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove, Abhazya Eğitim Bakanı Adgur Kakoba ve Abhazya Tarım Bakanı Daur Tarba ile Güney Osetya'yı ziyaret etti. Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de resmi törenle karşılanan Hacımba ve heyetini, Güney Osetya Cumhurbaşkanı Anatoly Bibilov, Güney Osetya tarafında Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Igor Kozaev, Dışişleri Bakanı Dmitry Medoyev, Bilim ve Eğitim Bakanı Natali Gassieva ve Tarım Bakanı Lev Pukhaev karşıladı. Resmi törenin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleşerek iki ülke arasında ekonomik ve stratejik anlaşmalar imzalandı.

"Rusya sayesinde ülkemiz daha da çok tanınacaktır"

Güney Osetya Cumhurbaşkanı Bibilov, "Her iki ülke tarafından siyasi ve ekonomik anlamda birçok imzalar attık. Biz çok büyük imkanlara sahibiz ve halklarımız da ilişkilerimizin artmasını ve güçlenmesini istiyor. Güney Osetya'nın kapıları Abhaz kardeşlerimize her zaman açıktır. Müttefikimiz Rusya'nın Dış Politikalar Bölümü'nün çalışmalarıyla ülkemiz daha çok ülke tarafından tanınacaktır" dedi.

"Saldırgan tavırların değişmediğini görüyoruz"

Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya'yı işgali ile 2008 yılında başlayan süreç ile ilgili konuşan Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba, "2008 yılında Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya'yı işgal girişiminden sonra Cenevre görüşmeleri ile kalıcı çözüm üzerine görüşmeler yaptık. Fakat hiçbir adım atılamadı. Gürcistan'ın bu tutumu, Batı'nın ve ABD'nin saldırgan tutumdan vazgeçmediğini gösteriyor. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Hacımba, Kuzey Osetya'da görüşme yaptı

Güney Osetya'da gerçekleşen görüşmenin ardından Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba, Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vyacheslav Bitarova ile Viladikavkaz'da görüşme yaptı. Bitarova, "Sadece ikinci dünya savaşı değil, tüm savaşlarda Abhaz kardeşlerimiz ile omuz omuza birlikte aynı cephede yer aldık. Her zaman ekonomik, kültürel ve diğer konularda her zaman gelişim kaydettik" dedi. Gerçekleşen görüşmede konuşan Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, "İki kardeş ülke arasında ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli görüşmeler yaptık" diye konuştu. - SOHUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba: 'Batı'nın ve ABD'nin Saldırgan Tavırları Değişmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement