"Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım" diyen ablasını 13 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı - Son Dakika
3.Sayfa

"Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım" diyen ablasını 13 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı

Antalya'da, kendisine "Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım" diyen ablasını 13 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldüren 19 yaşındaki şahsın yargılanmasına başlandı.

21.01.2020 14:41  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, kavga ettiği hamile ablası Kader Kübra Çiko'yu (20) bıçaklayarak öldürdükten sonra maket bıçağıyla kendi bileklerini kesen, ölmeyince de kendini iple tavana asarak intihara kalkışan Asilhan Çiko'nun (19) yargılanmasına başlandı.

13 YERİNDEN BIÇAKLAYIP BOĞAZINI KESTİ

Geçen yıl 13 Ağustos günü, Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt mahallesindeki gecekonduda meydana gelen olayda, Mustafa Çiko eşinden boşandıktan sonra velayetini aldığı kızı Kader Kübra ve oğlu Asilhan ile yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce de psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan kızı Kader Kübra Çiko'yu Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdı. Genç kız tedavisinin ardından Antalya'daki babası ile erkek kardeşinin yanına döndü. Kader Kübra Çiko, geçen yıl da evi terk edip, İstanbul'a gitti. Hamile olarak geri dönen Kader'i, babası kabul etmedi. Bir kez daha ortadan kaybolan Kader, son olarak 13 Ağustos günü baba evine geldi. Ancak kardeşi Asilhan Çiko ile aralarında kavga çıktı. Kavga sırasında erkek kardeş, ablasını mutfaktan aldığı bıçakla 13 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek, öldürdü. Ardından da maket bıçağıyla bileğini keserek, intihara kalkıştı. Ölmeyince de banyo tavanına iple kendisini astı. İpin kopması üzerine hayatta kalan Asilhan Çiko, gözaltına alınıp, tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Asilhan Çiko'nun yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanık Asilhan Çiko ile babası Mustafa Çiko, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili ile taraf avukatları katıldı.

"SANA NE KİMDEN HAMİLE KALIRSAM KALIRIM"

Savunması alınan Asilhan Çiko, "Olay günü saat 06.00-07.00 sıralarında kalktım ve bahçeye çıktım. Ablam çekyatta yatıyordu. Kötü durumda görünüyordu. Uyandırdım, içeri girip yatmasını istedim. Ablam evden kaçıp, bizi terk etmişti. Onu gördüğüme hem sevindim hem de sinirlendim. Birkaç saat sonra uyandı. Kendisine bizi neden terk ettiğini, neden geri geldiğini sordum. İstanbul'dan geldiğini ve gidecek yeri olmadığını söyledi. Kimden hamile kaldığını sordum. Bana, 'Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım' dedikten sonra küfür edip, beni öldüreceğini söyledi. Elinde falçata vardı. Boynuma doğru vurdu. Beni yaraladı. Mutfağa kaçtım. Mutfakta siyah saplı bıçak vardı. Göstererek korkutmak istedim. Ama korkmadı. Üzerime gelmeye devam etti. Bu sırada bıçağı bilinçsizce savurmaya başladım. Kendime geldiğimde ablam odada kanlar içerisindeydi. Yastığı boynuna dayayıp, tampon yaparak kanı durdurmak istedim. Nefesi gitti. Kalbine kulağımı dayadım, kalbi atmıyordu. Kardeşimi öldürdüğümü fark ettim" diye konuştu.

İNTİHARI DENEDİ, BAŞARAMADI

Kardeşinin kendisine saldırdığı maket bıçağı ile bileklerini keserek ölmeyi beklediğini, ancak ölmediğini sözlerine ekleyen Asilhan Çiko, "Tavana ip bağlayıp kendimi bıraktım. İp koptu. Bu sefer daha kalın ip ayarladım. Yine kendimi saldım. Bu kez ayaklarımın ucu yere değiyordu. Öldürememiştim kendimi. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ortalığı toparlayıp babamı bekledim. Babam geldiğinde ambulansı ve polisi aradı. Kendimi öldürmeye karar vermeden önce babama mektup yazmıştım. Notta, 'Keşke bir silahım olsaydı. Hem ben hem kardeşim daha az acı çekerdi. Onu vahşice öldürmek zorunda kaldım. Kader utansın. Hakkını helal et' diye yazmıştım" dedi.

SANIK AVUKATI: KİMSE BU KADAR ACIKLI FİLM ÇEKEMEZ

Sanık avukatı Süleyman Yüksel de dosyanın çok trajik ve üzücü bir olaydan ibaret olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bir baba, evladının birini toprağa vermiş, diğer evladı ise cezaevindedir. Ki bu baba yaşananlardan dolayı da hasta olmuştur. Diğer tarafta ablasını öldürmek zorunda kalmış, kendisini de öldürmek isteyen ve şu anda da yaşamak istemeyen bir kardeş var. Ayrıca, bu olay öncesinde de yaşadığı ağır travmalardan sonra kardeşi tarafından genç yaşında toprağa verilmiş bir kız çocuğu bulunuyor. Senaristlere acıklı bir film çekin dense, kimse bu kadar acıklı film çekemez. Müvekkil Asilhan'ın ölmek için bıraktığı notta yazdığı gibi 'kader utansın'. Bu dosyada dikkatinizi çekmek istediğim bazı hususlar var. Birincisi, müvekkilim ablasını o kadar çok sevmektedir ki, olay günü maktul bahçede yatarken vicdanı elvermemiş ve onu içeriye almıştır. Bu da şunu gösteriyor. Müvekkil ablasına karşı olay öncesi kin ve nefret duymamaktadır. İkincisi, müvekkilim ablasına sorduğu soruya karşılık, 'Sen kimsin de hesap soruyorsun' diye küfür etmesine, sinirlenmesine rağmen hiç tepki vermeyip, dışarı çıkmıştır. Bu da müvekkilin saldırgan bir yapısı olmadığını göstermektedir. Üçüncüsü, bu olay meşru müdafaa sınırları içinde işlenmiştir. Müvekkilim sakinleşip, içeri girdikten sonra ablasına kimden hamile kaldığını sormuştur. Ablası ise sinirlenip falçata ile saldırması üzerine boynundan yaralanmıştır. Abla müvekkile saldırmasaydı, bu olay gerçekleşmezdi."

"ÖLEN KIZIM, ÖLDÜREN OĞLUM"

Baba Mustafa Çiko ise ölenin kızı, öldürenin oğlu olduğunu söyledi. Sanık oğlundan şikayetçi olmadığını belirten Çiko, "Eve geldiğimde kızım ve oğlum kanlar içerisindeydi. Oğluma, 'kavga mı ettiniz?' diye sorduğumda 'evet' dedi. Sonra sağlık ekiplerini ve polisi aradım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına kararı vererek, duruşmayı erteledi.

"Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım" diyen ablasını 13 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa 'Sana ne kimden hamile kalırsam kalırım' diyen ablasını 13 yerinden bıçaklayarak öldüren şahsın yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • kader utansın : dünyanın en zor sınavı bu devirde kız evlat sahibi olmaktadır ... 30 5 Yanıtla Baba: Bence yanlış,erkekler daha beladır 1 2
  • adını yaz: zor bir durum. rabbim kimsenin başına böyle durumlar vermesin inşaallah. 23 0 Yanıtla
  • Rol: İndirim verilsin tahrik var nedemek o laf 13 1 Yanıtla Soner : Var tabii siz genişseniz o ayrı Türk kültüründe öyle koz kardeş onunla bunla yatarım diyemez sizler farklısınız tabii taksim kuşları istediğinize veririm diye diye ahlak bırakmadınız millette yazık o çocuğa 1 1
  • X: Bu ne abi böyle palu ailesi gibi .... 4 6 Yanıtla
  • Yeter: Yazık çocuğa ahlaksız kızlar kadınlar için babalar kardeşler bu hale düşmemeli 8 1 Yanıtla
  • ADİL: Al kadın hakları . Zorunan güzellik olmuyor canım. 5 3 Yanıtla
  • aslan: cani pislik kardeşini öldürmüş yetmez gibide iftira atıyor ama savcılar yemez müebbet yer bu cani 0 8 Yanıtla kaan: yaptıgını doğru bulmuyorum kardeşini öldürmemesi gerekırdı. ama bizler ailelerimizin namusu ekmeği için yaşıoruz boş konuşma cinnet geçirmiş olabilir yaşıda kucuk zaten. birde toplum var nasıl bilinçlendiriliyor cocuklar 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.


Advertisement