ABLASINDAN İLİK NAKLİ OLAN FATMA, OKULUNA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR - Son Dakika
Güncel

ABLASINDAN İLİK NAKLİ OLAN FATMA, OKULUNA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

LÖSEMİ teşhisi konulan 9'uncu sınıf öğrencisi Fatma Güneş (15), tedavi olmak için bir yıl önce eğitimine ara verip ailesi ile birlikte Batman'dan İzmir'e geldi.

23.01.2022 13:37  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LÖSEMİ teşhisi konulan 9'uncu sınıf öğrencisi Fatma Güneş (15), tedavi olmak için bir yıl önce eğitimine ara verip ailesi ile birlikte Batman'dan İzmir'e geldi. 6 ay önce ablası Hatice Güneş'ten (18) ilik nakli yapılan Fatma, sağlığına kavuşup, okuluna giderek arkadaşlarıyla buluşmayı istiyor.

Batman'da yaşayan Aynur Güneş (39) ve Ahmet Güneş (42) çiftinin 5 çocuğundan biri olan Fatma Güneş'e yaklaşık 13 ay önce, bel ağrıları ile başlayan şikayetleri üzerine bir dizi kan tahlili yapıldı. 9'uncu sınıf öğrencisi Fatma'ya lösemi teşhisi konuldu. İzmir'e gelen Fatma'nın kanser tedavisine S.B.Ü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlandı. 6 ay önce ise Fatma'nın ablası Hatice Güneş'ten alınan ilik uyumlu çıkınca ilik nakli yapıldı. 1 yılı aşkın süredir kanser tedavisi gördüğü için okulundan ve arkadaşlarından uzak kalan Fatma, eğitimine başladığı günden bugüne kadar ilk kez karne alamadı. Arkadaşlarını, okulunu ve evini çok özleyen Fatma bir an önce sağlığına kavuşup okuluna dönmek istiyor.

'OKULDA OLMAYI ÇOK İSTERDİM'

Tedavi için geldikleri İzmir'de İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin evinde anne, baba, abla ve 4 yaşındaki kardeşi Beritan Güneş ile birlikte kaldığını belirten Fatma Güneş, "İlik nakli oldum, donörüm ablamdı. 2 ay hastaneden hiç çıkmadım. Annemle birlikte kapalı bir odada bekledim. Şimdi ise daha iyiyim, hastaneye kontrollere gidiyorum. En çok özlediğim şey gitarım. Sağlığıma kavuşup okuluma gitmek istiyorum. Okula giden bazı arkadaşlarım okuldan sıkıldığını söyleyerek gitmek istemediklerini dile getiriyorlar ama okul çok güzel bir yer. Ben hasta olmasam okulda olmayı çok isterdim. Okula gitmek, arkadaşlarımla olmak onlarla gezip eğlenmek istiyorum" dedi.

'İLK MAAŞIMLA DERNEĞE BAĞIŞ YAPACAĞIM'

Batman'da liseyi bitiren ve üniversite sınavına hazırlanırken kardeşinin tedavisi için bir anda kendini İzmir'de bulduğunu söyleyen abla Hatice Güneş de Fatma ile aralarında çok güçlü bir bağ olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Fatma hastalanınca annem ve babam onunla birlikte İzmir'e geldi. Benim diğer kardeşlerime bakmam gerekiyordu. Fatma ile aramda kardeşliğin yanında güçlü bir bağ var. Doktor 'ilik vermeniz gerekiyor' dediğinde ben hissedip benim iliğimin uyacağını söyledim. Kardeşim 6 ay kemoterapi gördü. Ondan sonra ben İzmir'e geldim. Benden alınan ilik uyumlu çıktı. İzmir'e ameliyat için gelince geçen sene üniversite sınavına çalışamadım. Sağlık lisesi mezunuyum. Eczacı olmak istiyorum. Buraya gelmeden önce de Ege Üniversitesi'nde okumayı istiyordum. Bunun için çok çalışmam gerek. Eczacı olabilmek için çok çalışacağım ve ilerde bir iş sahibi olunca Hasta Çocuk Evleri Derneği'ne bağışta bulunacağım. Derneğin bize yardımlarını unutamayız."

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan da kanser hastalığının çocukları okuldan geri bırakabildiğini kaydederek, "1 hatta 2 yıl hiç okula gidemiyorlar. Daha sonra onu telafi etmeye çalışıyorlar. Bir dernek üyemiz gelip onlara zaman zaman kitap okuyor. Yaşar Üniversitesi öğrencileri evlere gelip test çözmelerine yardımcı oluyor. Bol bol kitap okumalarını sağlıyoruz. Umarım bütün çocuklar sağlıklarıyla okula giderler ve sağlıklı karneler alırlar" diye konuştu.

ABLASINDAN İLİK NAKLİ OLAN FATMA, OKULUNA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABLASINDAN İLİK NAKLİ OLAN FATMA, OKULUNA KAVUŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement