Abtü'den "Çift Diploma" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Abtü'den "Çift Diploma" Açıklaması

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) ile Leeds Beckett Üniversitesi arasında çift diploma programı ile ilgili olarak her iki üniversite arasında öğrenci alımından önce yapılması gereken çalışmaların tamamlanmadığı ve protokol imzalanmadığı ortaya çıktı.

17.03.2016 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) ile Leeds Beckett Üniversitesi arasında çift diploma programı ile ilgili olarak her iki üniversite arasında öğrenci alımından önce yapılması gereken çalışmaların tamamlanmadığı ve protokol imzalanmadığı ortaya çıktı.

ABTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin 14 Nisan 2011 tarihinde kurulduğu ve Prof. Dr. Adem Ersoy'un 7 Aralık 2011 tarihinde rektör olarak atandığı hatırlatıldı.

17 Nisan 2014 tarihinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Leeds Beckett Üniversitesi arasında ortak diploma programları (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü) kapsamında öğrenci alımı başlatıldığı belirtilen açıklamada, 2014-2015 ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımı yapıldığı ve halen 57 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü vurgulandı.

Görev süresi sona eren Prof. Dr. Adem Ersoy'un yerine 10 Aralık 2015 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Aykut Gül'ün Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne vekil rektör olarak atandığı hatırlatılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"25 Ocak 2016 tarihinde çift diploma programı ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bilgi istenilmesi üzerine, Prof. Dr. Aykut Gül'ün talimatıyla başlatılan araştırmada, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Leeds Beckett Üniversitesi arasında çift diploma ile ilgili olarak her iki üniversite arasında öğrenci alımından önce yapılması gereken çalışmaların tamamlanmadığı ve protokol imzalanmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. Aykut Gül tarafından ön inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucunda düzenlenen rapor ve belgeler YÖK Başkanlığına sunulmuştur. Programlara devam eden öğrencilerimizin mağdur olmaması için YÖK Başkanlığı çalışmalarını sürdürmektedir. Benzer sorunların bir daha yaşanmaması için ilgili bölüm ve fakülte kurullarında alınan söz konusu programlara yeni öğrenci alınmaması teklifi üniversitemiz senatosu tarafından karar altına alınarak YÖK Başkanlığına sunulmuştur" - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abtü'den 'Çift Diploma' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sevda: Okuyan öğrenciler nolacak peki esas onun açıklanması lazım 0 0 Yanıtla

Advertisement