Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada - Son Dakika
Güncel

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada

Doğada yiyecek bulamayınca Sivas'ın Akıncılar ilçesine inen ayı, arı kovanlarına dadandı. Kovanları tahrip eden ayı karpuz ve kavun bostanını da dağıttı. Ayının köylünün malına zarar verdiği o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

09.09.2020 11:32  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Göllüce köyünde ayı tedirginliği yaşanıyor. Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken ayı köye dadandı. Köy halkını tedirgin eden ayı, Recep Keleş'e ait arılığa girip bal yiyerek kovanları tahrip etti. Gözü doymayan ayı bostana girerek onlarca kavun ve karpuzu da ziyan etti.

KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR

Güvenlik kamerasına takılan ayının görüntülerinde, ayının arılığa girerek kovanları devirdiği ve bal yediği görülüyor. Kovanları deviren ve bal yiyen ayı, Keleş'e yaklaşık 5 bin liralık zarar verdi. Ayı, bir süre sonraysa Keleş'e ait bostana girdi ve yaklaşık 100 kavun ve karpuza zarar verdi. Hava karardıktan sonra evlerinden çıkmakta tedirginlik yaşayan köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada!

GÖRÜNTÜLER ŞOKE ETTİ

Recep Keleş, ayının geldiğinde arılıkta olmadığı için şanslı olduğunu belirterek, "4 ayaklı hayvanlardan çekiniyoruz. Tabi ki her canlının yaşama hakkı var ama insanlara fazla zarar vermeden. Benim arılığı ve bostanı paramparça etti. Görüntüleri izlediğimde şok oldum, o saatte iyi ki burada değildim. Şanslıymışım ki burada değildim veya ben burada olsam ne olurdu, tedirginim. Tedirginlik var, 6 aydan beri emek veriyoruz. 2-3 gün önce 70 tane kavun, 50 tane kadar da karpuz vardı. Gelip, onları yemiş ve paramparça etmiş. Kaba bir hesap çıkartacak olursak, benim 13 tane kovanımı parçaladı. Yaklaşık 5 bin liralık kovanımı parçaladı, kavun ve karpuzu hesap etmeye gerek yok. Ben hobi olarak yapıyorum, arıcılığı iş olarak yapan birinin zararını ise düşünmek istemiyorum. Benim balım çok güzeldi ki gelip benim balımı yedi, başka balcılara gitmedi" dedi.

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada!

BAL KOVANLARINI DEVİRİP YEDİ

Mağdur köylülerden Yüksel Keleş ise ayının arılıkta kovanları devirerek bal yediğini belirterek, "Bu yıl hiç beklemediğimiz hadiselerle karşılaştık, ayıyla alakalı. Geldiğimizde her şey güzeldi ama arılar bal yapmaya başlayınca onların dostu da çoğalıyor. Geçen gün ayı, kovanları devirip balları yedi. Bostanımıza zarar verdi. Korktuk, endişeliyiz. O saatlerde karşı karşıya gelmiş olsaydık acaba ne olurdu" şeklinde konuştu.

Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köy halkının bal kovanlarına dadanan aç gözlü ayı kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ümmü: Aç gözlü ayı ne demek ya ! Ne kadar ayıp . Oda bir hayvan . Yazık ya . Karnını doyuruyor sadece . 3 0 Yanıtla
  • BICIRIK: HER YERİ İŞGAL EDEN İNSAN ORMANLARDAKİ DOĞAL BALLARI TÜKETTİ AYIYA AÇ GÖZLÜ DİYOR ACABA KİM AÇ GÖZLÜ 2 0 Yanıtla
  • abc: bu ayılara neden kul hakkı yok 0 1 Yanıtla
  • Tuana: Ac gözlü deyildir Actir ondan yiyor 1 0 Yanıtla
  • Erekli: Herkes hakkını istiyor gülüm. 0 0 Yanıtla
  • adurrahman Düşüngen: Buraları bana aitti.Atalarımdan miras kalmıştı.İşgal ettiniz.Gidin buradan balınızı da kavun karpuzunuzu istemiyorum demek istemiş.Ne var bunda. 0 0 Yanıtla

Advertisement