1944 Yılında Dökümcülükle Başlayan Hikaye Dünyaya Açılan Ürün Oldu - Son Dakika
Ekonomi

1944 Yılında Dökümcülükle Başlayan Hikaye Dünyaya Açılan Ürün Oldu

4 nesildir hizmet veren ve kendini geliştirip yenileyerek yoluna devam eden Acar Su Armatürleri, ihracat pazarını büyütmek için çalışmalarına devam ediyor.

20.02.2019 08:01  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acar Su Armatürleri firma yetkilisi Mehmet Ali Acar, "Firmamızda 4. nesli temsil ediyorum. Dedemizin babasından kalma bir iştir bize, bir kültürü bir tarihi yansıtmaktadır. Ben de üniversite eğitiminin ardından firmada görev almaya başladım ve dış ticaret alanıyla ilgileniyorum." dedi.

HEDEFLER YILLAR GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

Firma Yetkilisi Acar, "1944 yılında dedemin babası bu işe dökümcülük olarak başlıyor. 1970 yıllarda dedem Acar Su Armatürleri olarak devam ettirmiş ve 1995 yılında kurumsal kimliğine kavuşarak limited şirketi olmayı başarmış. Bizler de bunu daha ileri taşıyarak anonim şirket kimliğine ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

"ÜRÜN YELPAZEMİZ ÇOK GENİŞ"

Mehmet Ali Acar, "Batarya musluk grubunun imalatını yapıyoruz. Ham maddesinden en son kutulanmış haline kadar her sorumluluğu üstleniyoruz. Fiyat listesi 132 sayfa olan bir ürün çeşidinden bahsediyoruz. Bu zaten bizim ne kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğumuzun ispatıdır. Bazı parçaları dışarıdan temin ettiklerimiz oluyor ama tamamen yerli üretime geçmek için çok çalışıyoruz. Duş grubunda da kendi imalatımızı kurmayı hedefliyoruz. En üst seviyeden en alt seviyeye kadar tüm müşterilere hitap eden bir politikamız var." şeklinde konuştu.

"İHRACAT PAYIMIZI YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ "

Acar, "Köklü bir firma olduğumuz için şu an 81 ilde satışımız mevcut. Yurt dışında ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Cumhuriyetler bölgesinde ürün satışlarımız devam ediyor. Avrupa pazarına girmek için araştırmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yatırımcılara da kapımız açık. Ürünlerimizi alıp satma ve dağıtma imkanı sunmayı hedefliyoruz. Fuarlar da bizim açımızdan pozitif geçiyor. Bu bir potansiyel ve bunu değerlendirmek bizim elimizde. Üretimimizin yüzde 40'ını ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz. Yurt dışı fuarları, gezileri ve ziyaretlerinden sonra bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.

1944 Yılında Dökümcülükle Başlayan Hikaye Dünyaya Açılan Ürün Oldu

Son Dakika Ekonomi 1944 Yılında Dökümcülükle Başlayan Hikaye Dünyaya Açılan Ürün Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement