Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Acele Kamulaştırma Kararları

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren ve Çayeli-Kaptanpaşa il yolu projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

10.05.2019 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren ve Çayeli-Kaptanpaşa il yolu projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Yerköy-Sivas Etabı Sivas Şehir Geçişi kesimi kapsamında Merkez ilçesindeki 5 mahallede bulunan bazı taşınmazların ve üzerindeki muhdesatın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Çayeli-Kaptanpaşa il yolu projesi kapsamında Rize'nin Çayeli ilçesindeki Seslidere, Buzlupınar, Yeşiltepe ve Kaptanpaşa köylerindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Öte yandan, uçuş güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya Gazipaşa Havalimanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazların Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki bazı hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement