Acemi Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Acemi Erler Yemin Etti

ÇORUM/ Çorum ve Kastamonu'da, temel eğitimlerini tamamlayan acemi askerler törenle yemin etti.

13.04.2018 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇORUM/ Çorum ve Kastamonu'da, temel eğitimlerini tamamlayan acemi askerler törenle yemin etti.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel eğitimlerini tamamlayan 370. kısa dönem 126 jandarma er, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ellerini koyarak yemin etti.

Ardından birliğe ilk katılan askerler ile eğitimlerinde başarılı olan askerlere çeşitli ödüller verildi.

Vali Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin askerliğe verdiği öneme değinerek, "Sultan Alparslanların, Kılıçarslanların, Gazi Mustafa Kemallerin evlatları yiğit ordumuz ayakta durunca hür olmak elbetteki bizim için bir haktır, bizim için bir sonuçtur." ifadesini kullandı.

Türk milleti olarak çok kıymetli bir coğrafyada yaşadıklarını vurgulayan Kılıç, "Biz medeniyetler mezarlığı olan Anadolu coğrafyasında bin yıldır başı dik, alnı açık, hür ve medeni şekilde yaşıyoruz. Dünyanın en kıymetli topraklarında bin yıldır varız. Bizden önce bu coğrafyayı işgal edenler 200 yıldan fazla yaşayamadılar. Biz bu topraklardayız, bu topraklarda kıyamete kadar olacağız. Her birimiz askeriz, asker doğduk, asker öleceğiz. Bizim milletimizin kendisi ordudur. Bizi esir etmek ve diz çöktürmek mümkün değildir." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ ise vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden gelen gençlerin kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından askerlerin görev yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Bazı askerlerin kurası, aileleri ve çocukları tarafından çekildi.

Tören geçişinin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ile askeri yetkililer katıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da bin 100 kısa dönem er için yemin töreni düzenlendi.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törende 370. dönem ikinci grup kısa dönem erler yemin etti.

Törende eğitimde başarılı olan, birliğe ilk katılan erler ile ailelerine, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İdare Mahkemesi Başkanı Hakan Yumuşak ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından hediyeler verildi.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Cebeci, burada yaptığı konuşmada, ailelerinin vatan görevine uğurladığı evlatlarının temel askerlik görevlerini tamamlayarak Jandarma Genel Komutanlığının saflarına katılmak üzere olduklarını söyledi.

Ülkenin vatani görevini yapanların omuzlarında yükseleceğini vurgulayan Cebeci, "Gururla asker ocağına uğurladığınız evlatlarınız kahraman jandarma teşkilatının birer mensubu olarak karşınızda dimdik duruyor. Bayrağımız, kutsal vatan topraklarında ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

Törende uzman erbaşların sunduğu tüfekli hareketler ile göğüs göğüse muharebe tekniği gösterileri, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterinin sonunda askerlerin kule oluşturarak Türk bayrağını açması da alkış aldı.

Tören geçişinin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acemi Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement