Acil Serviste Doktorlara Bıçaklı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Acil Serviste Doktorlara Bıçaklı Saldırı

Acil Serviste Doktorlara Bıçaklı Saldırı

Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde traktörden düşen kızı 6 yaşındaki Sıdıka Acar'a hastanede geç müdahale edildiğini iddia eden Şaban Acar, acil serviste bıçakla doktorlara saldırdı.2 doktorun hafif yaralandığı olaydan sonra gözaltına alınan Acar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

19.10.2011 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde traktörden düşen kızı 6 yaşındaki Sıdıka Acar'a hastanede geç müdahale edildiğini iddia eden Şaban Acar, acil serviste bıçakla doktorlara saldırdı. 2 doktorun hafif yaralandığı olaydan sonra gözaltına alınan Acar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yeşilova'nın Çaltepe Köyü'nde oturan Şaban Acar, geçen cuma günü traktörden düşerek yaralanan kızı Sıdıka Acar'ı Yeşilova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste Sıdıka Acar'a müdahale eden doktorlar, iç kanama şüphesiyle Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Sevk için ambulans hazırlanırken baba Acar, doktorların kızına geç müdahale ettiğini öne sürdü. Kızının ambulansta da bekletildiğini iddia eden Acar, acil serviste bağırıp küfür etmeye başladı. Gürültü üzerine gelen hastane personeli ve doktorlar Şaban Acar'ı sakinleştirmeye çalıştı.

Sağlık personeliyle de tartışan Acar, daha sonra ambulansa binmek istedi. Ambulansa hasta yakınlarının yönetmelik gereği bindirilmediğinin belirtilmesi üzerine Acar, sinirlenerek üzerinde bulunan bıçağı çekerek doktorlara saldırdı. Saldırıda acil serviste görevli doktorlar Ali Sarıtaş ve Erdal Özkes çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri Acar'ı gözaltına aldı. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Acar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TABİP ODASI BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Doktorlara yapılan saldırının ardından Yeşilova Devlet Hastanesi'ne gelen Burdur ve Isparta Tabipler Odası Birliği Başkanı İlker Büyükyavuz açıklama yaptı. Doktorlara yönelik şiddetin giderek arttığına dikkati çeken Büyükyavuz şunları söyledi:

"Acil serviste görev yapan Dr. Ali Sarıtaş ve Dr. Erdal Özkes'e hasta yakını tarafından şiddet uygulanmıştır. Saldırının boyutu sözlü hakaret ve fiziksel şiddeti aşarak bıçaklı saldırıya dönüşmüştür. Son zamanlarda üzülerek Türkiye'nin dört bir yanında hekime karşı şiddet olaylarıyla karşılaşmaktayız. Şiddetin her şekline ve herkese karşı olanına karşıyız. Hem kişisel, hem de başhekimlik tarafından başlatılan hukuki sürecin takipçisiyiz."

Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının '531 403 44 00' şiddet hattından kendilerine günün her saati ulaşabileceğini belirtten Büyükyavuz, "Bu tür olayların yenilenmemesini diliyoruz. Bu anlamda Sağlık Bakanı ve diğer üst düzey yetkilileri de desteğe çağırıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE KONUŞMAK İSTİYORUM

Saldırıya uğrayan Dr. Ali Sarıtaş da, "Türkiye genelinde hastanelerde doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına saldırılar arttı. Doktorlar kendilerini güvende hissetmiyor. Tüm doktorlar adına Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşmek istiyorum. Konuyu direkt kendisine aktarmak istiyorum. Artık önlem alınmasını ve yasal bir düzenleme yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. - Burdur/ Yeşilova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acil Serviste Doktorlara Bıçaklı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement