ACİL TIP TEKNİSYENİN HAYVAN SEVGİSİ YÜREK ISITIYOR - Son Dakika
Güncel

ACİL TIP TEKNİSYENİN HAYVAN SEVGİSİ YÜREK ISITIYOR

İZMİR'de yaşayan 32 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Halime Gürsoy, yoğun iş temposundan artan zamanında ormanlık alanda yaşayan sokak köpeklerini besleyip, gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştırmalarını sağlıyor.

13.09.2021 10:38  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de yaşayan 32 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Halime Gürsoy, yoğun iş temposundan artan zamanında ormanlık alanda yaşayan sokak köpeklerini besleyip, gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştırmalarını sağlıyor. Ayrıca evini de 12 kedi, 4 köpek ile paylaşan Gürsoy, beslediği can dostlarından bazılarının kendisinde derin bir iz bıraktığını belirtip, "Elimden geldiğince hepsine sahip çıkıyorum. 200'ün üzerinde hayvan sahiplendirdim. Bir o kadar da kedi ve köpeğin kısırlaştırılmasını sağladım" dedi.

İzmir'de 112 Acil Servis'te 10 yıldır paramedik olarak çalışan Halime Gürsoy, Mesaiden arta kalan vakitlerinde ve hafta sonları sokak hayvanlarıyla ilgileniyor. Kendisini sokak hayvanlarına adayan yaz, kış demeden ormanlık alan ve sokakları gezip, sahipsiz can dostlarını besliyor. Onlara mama ve su verip, gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştıran Gürsoy, hayvanlara olan sevgisinin 5 yıl önce kapısının önünden ayrılmayan bir kedi sayesinde başladığını söyledi. Aslında çocukluğundan beri hayvanlarla arasının iyi olmadığını belirten Gürsoy, kapısının önünden ayrılmayan o kedinin kendisini için kırılma noktası olduğunu belirtip, "Kedilerden korkar, köpeklerin de yanına yaklaşamazdım. İlk olarak bir kedi beni sahiplendi. Sonrasında sokakta bulduğum yaralı bir köpeğe yardım etmeye başladım. Tedavisini yapıp 'Leon' adını verdim.

Şimdi evimde besliyorum. Zamanla evime aldığım hayvanların sayısı arttı. Şu an evimde 12 kedi, 4 köpeğim var. Sayıları bazen artıyor. Nöbetlerimin haricindeki zamanlarda, gün aşırı da dağlarda gezip, oralara atılmış sokak köpeklerini besliyorum. Onlarla aramda güçlü bir bağ oluştu" dedi

Beslediği can dostları içinde bazılarının kendisinde derin izler bıraktığını anlatan Halime Gürsoy, "Dağda, 'Karla' adında bir köpekle karşılaşmıştım. Veterinere götürdüğümde, tecavüz mağduru olduğunu öğrendim. Karla'ya çok üzülmüştüm. Dağlara atılan köpekler içinde yavru olanlar bile var. Ama benim için en özeli Karla. Tedavisi sonrasında Karla'yı da sahiplendirdim. Şimdi çok güzel bir hayatı var. Bunun dışında çeşitli nedenlerle kör kalmış köpeklerim var. Engelli ve yaralı sokak hayvanlarına daha fazla önem veriyorum. Elimden geldiğince hepsine sahip çıkmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar 200'ün üzerinde hayvanı sahiplendirdiğini, bir o kadar da kedi ve köpeğin kısırlaştırılmasını sağladığını anlatan Gürsoy, şöyle devam etti:

"Benim yaptığım merhamet olmasa yapılmayacak bir iş. Nöbet sonraları onlara zaman ayırmak çok zor oluyor. Ama şunu biliyorum ki ben gitmezsem onlar dağda aç kalacak. Dağlada çok fazla yaralı, yürüyemeyecek durumda hayvan var. Onlara arkamı dönüp, gidemiyorum. Onlar da bana alıştı. Daha aracımın sesini duyar duymaz, peşime takılıyorlar. Artık, tanıyorlar beni. Yemekten önce sevgi bekliyorlar. Tek istedikleri biraz sevgi. Can dostlarını besleğim zaman kendimi huzurlu hissediyorum. İşte o zaman ne kadar yorgun olursam olayım, rahat bir uyku uyuyabiliyorum."

Sokak hayvanları için aylık ortalama 4 bin lira mama parası verdiğine dikkati çeken Gürsoy, sosyal medyadaki 'sokak_patidostu' sayfası aracılığıyla da daha fazla can dostuna ulaşmayı hedeflediğini de kaydetti. Hayvan severlerle iş birliği halinde olduğunu vurgulayan Gürsoy, bir dernek kurma çalışmaları olduğunu da söyledi.

ACİL TIP TEKNİSYENİN HAYVAN SEVGİSİ YÜREK ISITIYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ACİL TIP TEKNİSYENİN HAYVAN SEVGİSİ YÜREK ISITIYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement