Acılı Baba "Alkollü Araç Kullanımı"Na Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Acılı Baba "Alkollü Araç Kullanımı"Na Savaş Açtı

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki müzisyen oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, alkollü sürücülerin trafikten ömür boyu men edilmesi için hukuki mücadele başlattı.

31.03.2017 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki müzisyen oğlunu kaybeden Osman Aşçılar, alkollü sürücülerin trafikten ömür boyu men edilmesi için hukuki mücadele başlattı.

İzmir'de 24 Mart'ta yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada alkollü bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Bora Aşçılar'ın ailesi, arkadaşları, babasının çalıştığı Altınordu Futbol Kulübü'nün oyuncuları ve yöneticileri ve vatandaşlar alkollü araç kullanımını protesto etmek için Bora'nın hayatını kaybettiği yer olan Göztepe Vapur İskelesi yakınında toplandı.

Aşçılar'ın hayatını kaybettiği yerde toplanan ve ellerinde 'Koca yürek Bora sen boş bir şişenin kurbanı oldun', 'Başka Boralar ölmesin', 'Trafikte Bora Yasası için el ele', 'Beni hayallerimden ve gitarımdan aldın alkollü sürücü' pankartları taşıyan Bora'nın sevenleri alkollü araç kullanımını protesto etti.

Baba Osman Aşçılar, alkollü araç kullanımına savaş açtıklarını belirterek, "Baktığınız zaman 2 veya 3 günlük sosyal medya çalışmasıyla toplanan kalabalığı görüyorsunuz. Oğlumu yaşatabilmek için düşündüğüm tek nokta var, trafiğe karşı sivil bir toplum örgütü kurmak. Bundan sonra başka Boralar, teyzeler, amcalar ölmesin. Alkolle yola çıkan ve alkollü olup da canlara kıyanlara karşı büyük bir savaşa başlıyorum."dedi.

Aşçılar, 1.03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstererek, hukuki boyutun çok kötü işlediğini kaydetti.

"Bora yasasını çıkaracağız"

Yapmış oldukları tüm itirazlara rağmen mahkemenin sürücüyü hala tutuksuz yargıladığını ve bir üst mahkemeye gittiklerini kaydeden Aşçılar, "Bir üst mahkemede pazartesi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Acımı yaşayamıyorum, neden yaşayamıyorum, şu anda elini kolunu sallayarak gezen sürücü yüzünden acımı yaşayamıyorum. Hukuk mücadelesi içerisinde pazartesi gününden beri uyumadan geçirdiğim 6. gün bugün. Bora yasası çıksın diye talep ettiğim bir yasa topluluğu var. Alkollü sürücülerin trafikten ömür boyu menini yani alkollüyken 50 promille ehliyetinizi belli bir zaman kaybedebiliyorsunuz, teslim ediyorsunuz, alkollü kaza, alkollü yaralama ve ölüme neden olmak bir cinayet. Yargının bu konuda tekrardan her şeyi toparlayıp doğru noktalara gelmesi gerekiyor. Bu savaşın Bora yasasının çıkarılmasında öncü olacağımı düşünüyorum. Bunun için her türlü mücadeleye varım. Avukat arkadaşlarım, gerek gazeteci arkadaşlarımla yaptığımız her görüşmede bu konu hakkında toplumun büyük kesimi destek vereceğini söylüyor. Bu destekle de Bora yasasını çıkaracağız. Alkollü araç sürücülerine uygulanabilecek en büyük cezanın yerine getirilmesi için büyük çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

Aşçılar'ın konuşmasından sonra Bora'nın hayatını kaybettiği yere sevenleri karanfiller bıraktı. Trafikte yolun karşısına geçen kalabalık grup, bir süre Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay üst geçidinde ellerinde pankartlarıyla bekledi.

Bir süre "Başka Boralar Ölmesin" diye bağıran grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acılı Baba 'Alkollü Araç Kullanımı'Na Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement