'Kışın Dondurma Yenmez' Algısını Kırmak İçin 'Acı Biberli Dondurma' Yaptı! Müşteriler Antibiyotik Yerine Tüketiyor - Son Dakika
Güncel

'Kışın Dondurma Yenmez' Algısını Kırmak İçin 'Acı Biberli Dondurma' Yaptı! Müşteriler Antibiyotik Yerine Tüketiyor

Antalya'da, dondurma dükkanı işleten İlker Akkurt, kışın dondurma yenmez kavramını ortadan kaldırmak ve kış hastalıklarına karşı direnci arttırmak için 'acı biberli dondurma' üretti.

18.12.2018 11:49  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 7 yıldır dondurmacılık yapan 2 çocuk babası İlker Akkurt (44), insanların 'kışın dondurma yenmez' algısını yıkmak ve müşterilerinin ilgisini çekmek için yaklaşık 1 yıllık deneme sürecinin ardından 'acı biberli dondurma' yaptı. Başta İskandinav ülkeleri olmak üzere soğuk iklimin hakim olduğu pek çok ülkede 'acı biberli' dondurmanın tercih edildiğini anlatan İlker Akkurt, biberin sağlık açısından faydalı olduğunu, soğuk algınlığına iyi geldiğini, metabolizmayı hızlandırdığını söyledi.

'Kışın Dondurma Yenmez' Algısını Kırmak İçin 'Acı Biberli Dondurma' Yaptı! Müşteriler <a class='keyword-sd' href='/antibiyotik-2/' title='Antibiyotik'>Antibiyotik</a> Yerine Tüketiyor

DOĞAL ANTİBİYOTİK DEPOSU

Dondurmada Şili biberi ve taze zencefil kullandığını anlatan Akkurt, "Zencefil doğal antibiyotiktir. Magnezyum açısından zengindir. Grip ve nezleye iyi gelir. Bu yüzden acı biberli dondurmada kullandım. Ardından vitamin deposu nar, Akdeniz'in taze narenciyeleri greyfurt, portakal ve böğürtlenin eşsiz tadından yararlanarak doğal antibiyotik deposu olan acı biberli dondurmayı ürettim" dedi.

'Kışın Dondurma Yenmez' Algısını Kırmak İçin 'Acı Biberli Dondurma' Yaptı! Müşteriler Antibiyotik Yerine Tüketiyor

MÜŞTERİLER BEĞENDİ

Acı biberli dondurmanın doğal antibiyotik olduğunu vurgulayan İlker Akkurt, müşterilerin acı biberli dondurmadan başta tatlı, sonra acı bir tat aldığını ve tadını beğendiklerini söyledi. Müşteriler ise acı biberli dondurmayı ilk defa duyduklarını, tadının acımsı olduğunu ve herkesin acı biberli dondurmayı denemesi gerektiğini söyledi.

\'Kışın Dondurma Yenmez\' Algısını Kırmak İçin \'Acı Biberli Dondurma\' Yaptı! Müşteriler Antibiyotik Yerine Tüketiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kışın Dondurma Yenmez' Algısını Kırmak İçin 'Acı Biberli Dondurma' Yaptı! Müşteriler Antibiyotik Yerine Tüketiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement