Açılış Töreninde 'Saman' Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Açılış Töreninde 'Saman' Konuşuldu

Açılış Töreninde \'Saman\' Konuşuldu

Kars, Ardahan, Iğdır VHO Başkanlığı'nın, yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle düzenlenen törene, kuraklık nedeniyle ortaya çıkan 'saman' sorunu damgasını vurdu.

06.09.2012 16:15  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars, Ardahan, Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) Başkanlığı'nın, yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle düzenlenen törene, kuraklık nedeniyle ortaya çıkan 'saman' sorunu damgasını vurdu.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kars Valisi Eyüp Tepe, samanın besin değerinin olmadığını söyledi. Samanın hayvanı oyalamak adına üretilen icat olduğunu hatırlatan Vali Tepe, hayvan besleme yöntemlerini gözden geçirmek gerektiğini anlattı. Vali Tepe şöyle devam etti:

"Gerçekçi olmak gerekirse samanın besin değeri yoktur. Avrupa'dan ithal edilen hayvanlara bakarsanız hiçbirisi saman yemez. Maalesef ülkemizde saman kullanımı yaygındır. Samanın yerine keşke köylümüzü yem bitkileri ve slaj konusunda eğitebilsek. Bunu Kars için konuşmuyorum. Türkiye'nin her yerinde bu mevzu var. Ama bu bir arz-talep meselesi"

YETİŞTİRİCİLER GELENEKSEL METOTLARDAN VAZGEÇMİYOR

Saman tartışmasına katılan VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler de, samanın kaba yem açığını kapatan dolgu malzemesi olduğunu ifade etti. Samanın yerine başka bir kaba yem bulmak gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Öztürkler, "2006 yılından bu yana Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde devam ettirdiğimiz, '1000 Köyde 1000 Seminer' programı kapsamında yetiştiricilere hayvancılıkta nasıl ilerlenebileceği, verimin nasıl attırılabileceğinin püf noktaları anlatıyoruz. Uygulamalı eğitimler yaptık. Orada gördük ki, sadece yüzde 10'u söylenenleri alıyor. Yüzde 90'ı ise geleneksel metotlardan vazgeçmiyor. Bu döngüyü kırmak o kadar da kolay değil" dedi. - Kars/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açılış Töreninde 'Saman' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.


Advertisement