Açü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Açü'de Mezuniyet Töreni

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversite olarak milli ve manevi değerlere bağlı, tarihi ve kültürü ile barışık, bu millete hizmet aşkıyla dolu gençlik yetiştirmeyi hedef edindiklerini söyledi.

12.05.2018 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversite olarak milli ve manevi değerlere bağlı, tarihi ve kültürü ile barışık, bu millete hizmet aşkıyla dolu gençlik yetiştirmeyi hedef edindiklerini söyledi.

Rektör Tilki, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 12. Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitelerin en önemli görevinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirtti.

AÇÜ'nün 2007 yılında kurulduğunu anımsatan Tilki, üniversiteye bağlı 8 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 10 araştırma merkezinde 6 bin 500 öğrencinin eğitim aldığını, 190'ı öğretim üyesi olmak üzere 505 akademik personelin görev yaptığını anlattı.

Tilki, üniversitenin sadece akademik anlamda değil, sosyal, kültürel ve yaşam alanlarıyla da her geçen gün büyümeye devam ettiğine dikkat çekerek, "Üniversite olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı, tarihi ve kültürü ile barışık, bu millete hizmet aşkıyla dolu gençlik yetiştirmeyi hedef edindik." dedi.

Öğrencilere seslenen Tilki, mezuniyetin yeni bir başlangıcı ifade ettiğini dile getirerek, mezunlara sosyal ve meslek yaşantılarında başarı diledi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise, AÇÜ'nün Artvin'in en önemli marka değeri olduğunu vurguladı.

Milletvekili Kışla, üniversitenin merkez ve Seyitler yerleşkelerinde 2 bin 600 kapasiteli yurtlar yapılacağına işaret ederek, bunların barınma sorununu çözme adına önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine plaket ve diplomaları verildi.

Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile vatandaşların katıldığı tören, mezunların havaya kep atmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Açü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement