Adabank Satışa Çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

Adabank Satışa Çıkarıldı

Adabank Satışa Çıkarıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Adabank ile Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı.

09.04.2013 10:28  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Adabank ile Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank ile Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı. 21 Mayıs 2013'te ihalesi yapılacak olan Adabank'ın muhammen bedeli 75 milyon dolar olarak belirlendi.

İhalesi 30 Nisan'da yapılacak olan Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün muhammen bedeli ise 9 milyon dolar olarak tespit edildi.

TMSF'nin ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre TMSF tarafından amme borçlularından haczedilen, Adabank A.Ş.nin yüzde 94.4 oranındaki hisselerinden oluşturulan "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü", kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde satışa çıkarıldı.

Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün muhammen bedeli 75 milyon dolar olarak belirlendi. "Şartname"de belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 14 Mart 2013 tarihi saat 17.00'ye kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekecek. Önyeterlilik incelemesi neticesinde; önyeterliliği geçen katılımcılar en geç 20 Mayıs 2013 tarihi saat 17.00'ye kadar kapalı zarflarını verebilecek. Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için "7.5 milyon dolar nakit teminatı "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırmaları gerekecek.

-İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ-

İhale 21 Mayıs 2013 tarihinde, saat 11.00'da "Fon"un Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. "Kurul"un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 24 Mayıs 2013 günü saat 11.00'de Fon'un Büyükdere'deki merkezinde yapılacak.

-GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI-

"Geçmiş dönem kapsamına giren borçlar ihalenin Fon Kurulu tarafından onaylanma tarihine kadar "Yönetmelik" doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek. İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben "Kurul" onayında belirtilen süre içinde dolar cinsinden peşin olarak ödenecek. Ancak "Kurul", en yüksek teklif veren teklif sahibinden ihalenin onay tarihinden önce, ihale bedelinin yüzde 50 sine kadar olan kısmını "Fon" hesaplarına depo etmesini isteyebilecek. "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" kapsamındaki hisseler üzerinde hak ve alacakları (haciz, rehin vs) bulunanların, 17 Mayıs 2013 tarihine kadar sıra cetveline esas bilgilerini "Satış Komisyonu"na bildirmeleri gerekecek.

-SHOW RADYO DA SATIŞA ÇIKARILDI-

TMSF, Aks Radyo ve Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş. ile Medya İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'nin borçluları olduğu Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı. Kurul, Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün kapsamı Show Radyo'nun faaliyetini sürdürebilmesi için yararlı veya gerekli olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu nezdindeki hakları, menkuller (teknik ekipman, vericiler, demirbaşlar v.s.), marka, internet alan adı ile bu mal, hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşturdu. Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün muhammen bedeli 9 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleyi kazananın "Fon"dan ayrıca satın alacağı "show radyo" markasının bedeli 1 milyon 190 bin dolar ödeyecek. İhaleye katılabilmek için 900 bin dolar teminat yatırılacak.

-İHALE 30 NİSAN'DA YAPILACAK-

İhale 30 Nisan 2013 tarihinde, saat 11.00'da Fon'un Büyükdere Caddesindeki merkezinde yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek.

-KATILIM ŞARTLARI-

İhaleye iştirak edecek katılımcıların, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş, hisseleri nama yazılı anonim şirket olması ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat gereğince radyo ve televizyon sahibi olabilmek için aranılan şartları haiz olduğuna veya en geç ihalenin Fon Kurulu tarafından onaylanacağı tarihe kadar haiz olacağına ilişkin taahhütnameyi Satış Komisyonuna teslim etmeleri gerekecek.

-İHALE USULÜ-

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup, "Kurul"un onayı ile sonuçlandırılacaktır. "Satış Komisyonu" "Şartname"deki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların "Kısa Liste"sini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. "Kurul" en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahipleri arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek.

"Kurul"un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 03 Mayıs 2013 tarihinde saat 11.00'da "Fon"un Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak.

-GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI-

Geçmiş dönem borcu kapsamına giren borçlar ihalenin "Kurul" tarafından onaylanma tarihine kadar "Yönetmelik" doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Adabank Satışa Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement