Adada Mahsur Kalan Kaçaklar İçin Kurtarma Operasyonu (6) - Son Dakika
Güncel

Adada Mahsur Kalan Kaçaklar İçin Kurtarma Operasyonu (6)

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan 34 düzensiz göçmeni kurtardı.

13.07.2018 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan 34 düzensiz göçmeni kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi açıkları Boğaz Adası'nda bir grup düzensiz göçmenin mahsur kaldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı unsurlar, düzensiz göçmenleri kurtarmak için operasyon başlattı.

Operasyon sonrası düzensiz göçmenlerin götürüleceği Ulusoy Tır Park'ında da hazırlık yapıldı, sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Çocuk ve kadınlara öncelik verilen kurtarma operasyonunda, 7 kez sorti yapan 2 helikoptere alınan 34 kişi karaya çıkarıldı.

Düzensiz göçmenler arasındaki hamile kadın Çeşme Devlet Hastanesine kaldırıldı, 4 kişi de kontrol amacıyla hastaneye gönderildi.

Kurtarılanların ifadeleri doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Adada Mahsur Kalan Kaçaklar İçin Kurtarma Operasyonu (6)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adada Mahsur Kalan Kaçaklar İçin Kurtarma Operasyonu (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı
    10:38 Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Çalıntı kaydı bulunan kazalı araç olay yerinden kaldırılarak yedi emin otoparkına kaldırıldı. Gözaltına alınan A.İ. S.K. ve G.D. emniyete götürüldü. 3 şüphelinin GBT sorgulamasında çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek
    10:37 Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek

    Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı'nda gerçekleştirilecek.

  • AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu
    10:37 AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

    AK Parti ve MHP Körfez İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Söğüt, ziyaretlerde Cumhur İttifakı olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı
    10:36 Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Şüphelilerin çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu belirlendi.

  • Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor
    10:36 Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor

    Erzurum'da baharın gelmesiyle birlikte meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bölgede sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek ve rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji ayrıca çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı yaparak, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

  • Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı
    10:35 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılı aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yüzde 47,9 düşme yaşandı. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan yabancılar oldu.

  • Bursa'da babasıyla tartışan genç, kardeşini bıçakla rehin aldı
    10:35 Bursa'da babasıyla tartışan genç, kardeşini bıçakla rehin aldı

    Bursa'da bir genç, babasıyla yaşadığı tartışma sonrası kardeşini bıçakla rehin aldı. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna olan genç, babasının gelmesiyle gözaltına alındı. Genç, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildikten sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Bursa'da kaçak kazı yapan definecilerin mağarası çöktü, 3 kişi hayatını kaybetti
    10:33 Bursa'da kaçak kazı yapan definecilerin mağarası çöktü, 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerin bulunduğu mağara çöktü. Göçük altında kalan 3 defineci hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, mağarada yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.

  • Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
    10:32 Kars'ta Jandarma Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

    Kars'ın Kağızman ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda, uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların faaliyetleri deşifre edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kağızman Akçay köyü kırsal alanında durdurdukları 2 şüphelinin üzerinde ve evlerinde yaptıkları aramalarda toplamda 60 gram metamfetamin ve bir uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement