Adaköy Göleti ve Baraj Göleti İlkbahar Yağışlarıyla Can Buldu - Son Dakika
Güncel

Adaköy Göleti ve Baraj Göleti İlkbahar Yağışlarıyla Can Buldu

Beyşehir Gölünü besleyen Adaköy Göleti ve Baraj Göleti, ilkbahar yağışlarıyla can buldu. Sonbaharda kuruyan gölet, Mart ve Nisan ayındaki yağışlarla yeniden suyla dolarken yapay şelalelerden tekrar su akmaya başladı. Burası, endemik balıkların bulunduğu, eski bir değirmenin de bulunduğu ve yapay şelalelerin bulunduğu doğal güzellikler arasında yer alan bir çekim merkezi haline geliyor.

20.04.2023 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Gölü'nü besleyen Adaköy Göleti ve Baraj Göleti ilkbahar yağışlarıyla can buldu

KONYA Konya'nın Beyşehir ilçesinde, sonbaharda kuruyan aynı zamanda Beyşehir Gölü'nü besleyen en önemli su kaynaklarından birisi olan Adaköy Pınarı ve Baraj Göleti ilkbahar yağışlarıyla can buldu.

Beyşehir'e bağlı Adaköy Mahallesi girişinde yer alan ve bu yıl sonbahar döneminde olduğu gibi geçtiğimiz yıl da tamamen kuruyan, bir zamanlar tarihi su değirmeninin çarklarını döndüren Adaköy Pınarı ve Baraj Göleti'ne özellikle Mart ve Nisan ayında yağan kar ve yağmur yağışları can suyu oldu. Yeniden sularla dolan pınardaki yapay şelalelerden tekrar su akmaya başlaması da renkli görüntüler oluşturdu. Beyşehir'in seyrine doyum olmayan doğal güzellikleri arasında yer aldığı için yılın her mevsiminde çok sayıda ziyaretçi çeken mekanlardan birisi olan düşey çarklı su değirmeninin de bulunduğu aynı zamanda Beyşehir Gölü'nü besleyen en önemli su kaynaklarından birisi olan pınar ve baraj göleti, geride kalan sonbahar döneminde de yeteriz yağışlar sebebiyle tamamen kuruyarak çevre sakinlerini ve ziyaretçilerini üzdü.

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, geride kalan yaz ve sonbahar döneminin ardından tamamen kuruyan pınar ve göletin bu yıl kış mevsiminde de yetersiz yağışlar sebebiyle suyla dolmadığını belirterek, "Bu sene kış mevsiminde yağışlar az oldu. Buna rağmen Mart ve Nisan ayındaki son yağışlarla birlikte beklenenin altında da olsa yüzümüz güldü. Gölet ve pınar suyla dolarken şelalelerinden yeniden sular akmaya başladı. Bu mekan, bizim yıllardır çok fazla etkinlik düzenlediğimiz doğal güzellikler arasında yer alıyor. O yüzden sık sık ziyaret ediyoruz ama son 2 yıldır burasının kuruduğuna ilk kez şahitlik ettik. ve bu bizleri çok üzdü. Ama, son bahar yağışlarıyla birlikte toprak doyunca pınar da patladı ve şu anda su akışı iyi durumda" diye konuştu.

"Buranın pınarı her dönemde akan bir dereydi"

Adaköy Pınarı ve Baraj Göleti'nin aynı zamanda Beyşehir Gölü'nü besleyen en önemli su kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Büyükkafalı, "Beyşehir Gölü'ne, önünde baraj olmayan tek su kaynağı olarak burasını olarak görüyorum. Buranın pınarı her dönemde akan bir dereydi. İki yıldır kuruyor ama ilkbahar döneminde çok fazla olmasa da yeniden akmaya başlıyor. İnşallah bu su akışı yaz boyunca da devam eder. Çünkü, burası endemik balıkların da bulunduğu önemli bir su kaynağı. Çoğu görmediğimiz balık türleri burada yaşam sürüyor. Burada eski bir değirmen bulunması burayı daha da ilgi çekici kılıyor. Ayrıca yapay şelaleler görsel açıdan sularla buluştuğunda ortaya çok güzel manzaralar çıkarıyor. Burasını adeta bir çekim merkezi haline getiriyor. İnsanlar buraya fotoğraf çekmek için, stres atmak, dinlenmek için geliyorlar. Pınar ve baraj göletinin hemen yanı başında bulunan Leylekler Tepesi de burasını daha da cazip bir hale getiriyor" diye konuştu.

Adaköy Göleti ve Baraj Göleti İlkbahar Yağışlarıyla Can Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adaköy Göleti ve Baraj Göleti İlkbahar Yağışlarıyla Can Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü
    00:22 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement