Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya'da gazilerle buluştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya'da gazilerle buluştu Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün ayaklarımızın altında 'vatan toprağı' diye bastığımız bir toprak, gölgesinde özgürce yaşadığımız bir bayrak, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bir Türk milleti ve vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa önce...

19.09.2022 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün ayaklarımızın altında 'vatan toprağı' diye bastığımız bir toprak, gölgesinde özgürce yaşadığımız bir bayrak, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bir Türk milleti ve vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa önce şehitlerimiz, gazilerimiz ve onlara dua ve destek eden aziz milletimiz sayesindedir." dedi.

Bakan Akdağ, Konya Adliyesi'nde adliye personeliyle bir araya geldi. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Bakan Bozdağ, adliye personeliyle yemek yedi.

Bozdağ, daha sonra Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Karatay Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "19 Eylül Gaziler Günü Buluşması"na katıldı.

Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin yaptıkları mücadeleyle sadece vatanı, bayrağı, milleti, devleti, güvenliği, korumakla kalmadığını aynı zamanda nesilleri ve geleceği de koruduğunu vurguladı. Sahip olunan her şeyin şehit ve gaziler sayesinde olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bugün ayaklarımızın altında 'vatan toprağı' diye bastığımız bir toprak, gölgesinde özgürce yaşadığımız bir bayrak, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bir Türk milleti ve vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti varsa önce şehitlerimiz, gazilerimiz ve onlara dua ve destek eden aziz milletimiz sayesindedir. Eğer bir ülkenin evlatları yeri geldiği zaman vatanı, milleti, devleti, bayrağı için cennete koşar gibi şehadete koşarsa o milleti de o devleti de hiç kimse yıkamaz. Hamdolsun hem kurtuluş mücadelesini verirken hem ondan sonraki yıllarda hem de terörle mücadele ederken, 1071'de Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarını açarken, İstanbul'u fethederken hep bu ruh, bu milletin evlaları arasında oldu, kapılar açıldı, fetihler yapıldı. Anadolu inşallah kıyamete kadar Türk yurdu haline geldi."

"Huzur, istikrar ve güven ortamını kaybetmiş nice ülkeler var"

Bozdağ, zaman zaman şehit ve gaziler üzerinden istismar yapılmasına üzüldüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Eğer bir ülkenin evlatları, vatanları, milletleri, devleti ve bayrakları için mücadele etmekten vazgeçerlerse, şehit olmayı, gazi olmayı gerektiğinde en büyük şeref, en büyük rütbe olarak görmekten vazgeçerlerse, o zaman ayakları altında basacak bir toprak, gölgesinde özgürce yaşayacağı bir bayrak, mensubu olmaktan onur duyacağı bir millet, vatandaşı olmaktan şeref duyacağı bir devleti olmaz. Allah kimseyi vatansız, milletsiz, devletsiz ve bayraksız etmesin. Bugün dünyanın dört bir yanında huzur, istikrar ve güven ortamını kaybetmiş nice ülkeler var. İşte yanı başımızda Suriye, yanı başımızda Irak, Libya, öte yandan Afganistan, Ukrayna. Türk milleti ağzından düşürmediği güzel bir dua yapar, ben de o duayı burada bir kez daha tekrar etmek isterim, Allah devlete ve millete zeval vermesin. Allah bu devleti ve bu aziz milleti kıyamete kadar hür bir hakim ve bağımsız inşallah var etsin. Çünkü bizim şerefimiz, milletimizin şerefinden, devletimizin şerefinden geliyor. O yüzden Türk milletinin vatana, millete, devlete, bayrağa, dine ve manevi değerlerine bağlılığını zedelemek isteyenler zaman zaman şehitlerimize, zaman zaman gazilerimize, zaman zaman şehitlik ve gazilikle ilgili inançlarımıza da dil uzatmaktan maalesef geri durmuyorlar."

Şehitliğin ölümsüzlük olduğunu ve Allah'ın şehitleri rızıklandırdığına inanıldığını dile getiren Bozdağ, şehitliğin ölümsüzlük, Allah katında şereflerin en büyüğüne nail olmak olduğunu bilen bir milletin, devletin evlatlarını kimsenin durduramadığını ve durduramayacağını vurguladı.

Şehitlik ve gazilik değerlerine saldıranları da kınayan Bozdağ, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça şehitlik ve gazilik ruhunu, kimsenin bu milletin evlatlarının kalbinden ve gönlünden söküp atamayacağını söyledi.

"Şehitlerimiz bu milletin manevi ordusudur"

Bozdağ, şehitlerin ve gazilerin varlığının bu toprakların, Türklerin olduğunun somut göstergelerinden olduğunu dile getirerek, "Hani, 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme. Tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı.' diyor ya şair. 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.' diyor ya. Her karışında, her adım attığımız yerde, her avuçladığımız toprakta kim bilir hangi şehidimizin, hangi gazimizin akan kanı vardır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları bu vatana, bu millete, bu devlete hayat veren büyük bir manadır, büyük bir güçtür. O yüzden çok net söylüyorum, şehitlerimiz bu milletin manevi ordusudur, gazilerimiz bu milletin güçlü bir ordusudur. Zaten ordu milleti olan Türk milleti vatan ve millet ruhuyla hem terörle hem de diğer Türk milletinin topraklarında, varlığında gözü olanlarla mücadelede kararlıdır. Allah'ın izniyle bugüne kadar nasıl mücadele ettikse bundan sonra da milletimizle beraber aynı ruhla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasında yekvücut olan Türk milletinin yedi düveli Anadolu'dan kovduğunu ve bağımsızlığı kazanan yeni bir anlayışla yeni Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduğunu anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sırasında Türk milleti bu sefer Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına uydu, arkasında yekvücut oldu, FETÖ'nün hem alçaklarına hem de onun yularını tutan ülke ve güçlere karşı büyük bir zafer kazandı. Hem darbecileri hem darbecilerin yularını elinde tutanları halk ezip geçti. Bunlar da gösteriyor ki Türk milleti bir ve beraber olduğunda birlikte yürekleri attığından, birlikte aynı hedefe koştuğunda aşamayacağı engel yoktur."

Bozdağ, Türk milletinin Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan köklü bir tarihi mirasın sahibi olduğunu belirterek, Türk milletinin cennete koşar gibi şehadete koştuğunu, zaman zaman da gazilikle şereflendirildiğini söyledi.

Konuşmaların adından Kur'an-ı Kerim okundu.

Bakan Bozdağ'a Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Ahmet Sorgun eşlik etti.

Gaziler ve yakınlarıyla bir süre sohbet eden Bozdağ, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya\'da gazilerle buluştu Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya'da gazilerle buluştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Deri Ürünlerine Canlı Fotoğrafları İşliyorlar
    11:39 Tekirdağ'da Deri Ürünlerine Canlı Fotoğrafları İşliyorlar

    Tekirdağ'da yaşayan Serap Özsoy, eşinin makro fotoğrafladığı canlıları, tasarladığı deri ürünlerin üzerine resmediyor. Özsoy, eşinin çektiği fotoğrafları deriye aktarmaya başlamasıyla tutkuya dönüştüğünü söyledi. Yaptığı çalışmalardan büyük bir keyif aldığını belirten Özsoy, şuana kadar eşinin fotoğrafladığı 10 değişik canlıyı deri çanta, cüzdan ve kalemliklerin üzerine işlediğini dile getirdi.

  • Çin'in Shanghai kentinde 21 endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı
    11:39 Çin'in Shanghai kentinde 21 endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı

    Çin'in Shanghai kentinde düzenlenen 2024 Shanghai Küresel Yatırım Teşvik Konferansı'nda, toplam değeri 52,4 milyar yuan olan 21 önemli endüstriyel zincir projesi için anlaşma imzalandı. Projeler, entegre devreler, biyotıp, yapay zeka, yeni enerji ve enerji depolama ekipmanları ile sivil havacılık gibi alanları kapsamaktadır. Ayrıca, konferansta şirketlerin maliyetlerini azaltmayı, yatırım ve finansman kredisi eklemeyi ve endüstriyel yatırım fonu kurmayı içeren bir politika paketi de açıklandı. Shanghai, dünyanın Çin'i gözlemlediği önemli bir pencere konumunda olup, yabancı yatırımların artış gösterdiği bir merkezdir.

  • Gaziantep'te Şahinbey Millet Camisi'nde çocuklar spor aktiviteleriyle eğlenceli vakit geçiriyor
    11:39 Gaziantep'te Şahinbey Millet Camisi'nde çocuklar spor aktiviteleriyle eğlenceli vakit geçiriyor

    Gaziantep'te bulunan Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi'nde çocuklar için oluşturulan aktivite alanında masa tenisi, langırt, satranç, masa hokeyi gibi oyunlar yer alıyor. Eğitmenler eşliğinde çocuklar hem spor yapma imkanı buluyor hem de yeni oyunlar öğreniyor. Aktivitelere katılan çocuklar, bu alanı çok sevdiklerini ve arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdiklerini belirtiyor.

  • Ankara Keçiöre'nde Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu'ndan 'mutlu yüzler' sınıfı ihtiyaç sahibi çocuklarla paylaştı
    11:38 Ankara Keçiöre'nde Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu'ndan 'mutlu yüzler' sınıfı ihtiyaç sahibi çocuklarla paylaştı

    Ankara Keçiören'nde bulunan Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu'nda okuyan 'mutlu yüzler' sınıfının öğrencileri, biriktirdikleri paraları ve oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklarla paylaştı. Proje hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Mutlu Köksal, 'Amacımız paylaşmak, yardımlaşmak' dedi.

  • Erzurum'da Yakutiye Medresesi'nde Ramazan Etkinlikleri
    11:38 Erzurum'da Yakutiye Medresesi'nde Ramazan Etkinlikleri

    Erzurum'un sembol yapılarından olan Yakutiye Medresesi'nde, 10 yıldır ramazan aylarında etkinlikler düzenleniyor. Medrese, Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veriyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programlar, ramazan boyunca her akşam teravih namazının ardından başlıyor. Etkinliklere katılanlar, medresenin tarihi atmosferinde keyifli zaman geçiriyor.

  • BŞEÜ TÖMER öğrencileri iftarda buluştu
    11:37 BŞEÜ TÖMER öğrencileri iftarda buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri, kültür arası etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programa üniversite yöneticileri ve uluslararası öğrenciler de katıldı. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, TÖMER'in yurt dışı deneyime sahip kadrosuyla öğrencilerin Türkçe öğrenme ve üniversiteye alışma sürecini desteklediğini belirtti.

  • Pazaryeri Kadınlarından Zekiye Tekin'e Destek
    11:37 Pazaryeri Kadınlarından Zekiye Tekin'e Destek

    Pazaryeri ilçesinde AK Parti Belediye Başkanı Zekiye Tekin'i desteklemek için kadınlar gövde gösterisi yaptı. Tekin, kadınların desteğiyle hizmetlere devam edeceklerini belirtti.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'yı dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor
    11:37 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'yı dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı'nın ilk başkenti olan kadim şehri hak ettiği yere taşımak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Aktaş, 'Bu dönem boyunca dönüşümün temellerini attık. Şimdi temelini attığımız projelerin meyvelerini toplama zamanı. Bizim aşkımız da sevdamız da Bursa' dedi.

  • Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor
    11:36 Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor

    Küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamaların etkisiyle Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu. Diyarbakır Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Bayram, arıların telef olmasında en büyük etkenin küresel ısınma ve tarımda kullanılan zirai ilaçlar olduğunu belirtti. Bayram, bilinçsiz ilaçlamaların arılara büyük zararlar verdiğini ve bu ilaçların gece saatlerinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Eyüpsultan'da 2 Katlı Binada Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü
    11:35 Eyüpsultan'da 2 Katlı Binada Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü

    Eyüpsultan'da bulunan 2 katlı bir binada çıkan yangın kısa sürede tüm binaya yayıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek sıçramasını engelledi. Yangın anları ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yangın sonucunda çıkan dumandan etkilenen bir kadın hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.

  • Fırat Üniversitesi Öğrencileri Kovancılar İlçesindeki İlkokul Öğrencilerine Oyuncak Dağıttı
    11:34 Fırat Üniversitesi Öğrencileri Kovancılar İlçesindeki İlkokul Öğrencilerine Oyuncak Dağıttı

    Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, Kovancılar ilçesindeki Hacı Ahmet Özbağı İlkokulu öğrencilerine oyuncak dağıtıldı. Öğrenciler, Bir Dünya Oyuncak Topluluğu ile birlikte eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlik sonrası yapılan röportajda ilkokul öğrencisi Yasin Kaya'nın espri dolu cümleleri güldürdü.


Advertisement